Affärschef

Almi erbjuder finansiering, rådgivning och riskkapital. Vårt uppdrag är att med kompetens, kapital och nätverk öka möjligheterna för företag i Halland att växa. Vi är 13 medarbetare i Halland och har kontor på Slottsmöllan i Halmstad. Almis kunder finns över hela länet. Vi arbetar med företag i alla skeden, från sådd- och nyföretagarfas till tillväxtfas. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Varje år har vi i Halland ca1000 unika kunder och våra kunder finns i många olika branscher. Almi ägs av statliga Almi Företagspartner AB samt Region Halland. Almis vision är att investera i framtida tillväxt. Målet är fler att innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler företag startas och utvecklas samt att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. För mer information om Almi se: www.almi.se

Almi Halland söker ny Affärschef!

Almi erbjuder affärsutveckling och finansiering till företag som vill växa och utvecklas. Vi finns för att skapa bättre förutsättningar för näringslivet i de regioner vi verkar i och därför också påverka samhällsutvecklingen. Almi Halland har idag 13 medarbetare och kontor i Halmstad.

Om rollen

Som affärschef på Almi Halland är uppdraget att att leda, driva och följa upp vår affärsverksamhet bestående av våra låne- och rådgivningsprodukter. Du driver en proakitv försäljnings- och kommunikationsstrategi gentemot målgrupperna med syfte att synliggöra Almis erbjudande samt attrahera näringslivet i regionen.

Som offentlig aktör, är inte kvantitet huvudmålet, utan kvalitet. Rätt insats för rätt bolag, där Almi inte behöver vara leverantören varje gång, utan vi sätter kundens behov främst och skapar därefter en lösning. För att lyckas i rollen, behöver du en bra förståelse och kunskap för rådgivarnas vardag tillsammans med våra kunder, därför kommer du själv också att träffa kunder och jobba med införsäljning av våra erbjudanden.

Du leder och har personalansvar för ett team om nio kompetenta rådgivare samt en plats i ledningsgruppen. Du sätter gruppen och bolagets affärsmål samt följer upp dessa kontinuerligt under året. Tjänsten innebär ett nära samarbete med vd och kreditchef på bolaget, samt med andra affärschefer i koncernen. Du ansvarar för att implementera nya system/arbetsmetoder och koncerngemensamma aktiviteter som kommer från moderbolaget.

Vem är du?

Vi tror du har erfarenhet av en liknande position, eller från en ledande postion i näringslivet. Du behöver vara en trygg, öppen och prestigelös ledare som gärna kommer med kreativa och innovativa ideér på hur vi kan öka vår synlighet och vårt inflöde. Du behöver känna dig trygg i att kunna hålla samman starka och kompetenta individer som är vana att arbeta självständigt.

Vi förväntar oss att du bär vårt varumärke med stolthet och motiveras av att bidra till ett starkare näringsliv och bättre samhälle. Du drivs av att se andra lyckas.

Att arbeta på Almi

På Almi är kompetensnivån hög och samhällsengagemanget en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Miljön är dynamisk och ger möjlighet till personlig utveckling.

Almi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Är du en ledare med intresse för affärsutveckling? Då ser fram emot din ansökan senast den 2/5. Har du frågor kring tjänsten tveka inte att höra av dig till Andreas Nilsson 0701-460 391 eller Carin Mossberger 0701-460 390.

Varmt välkommen med din ansökan!