Affärsdriven Ekonomichef

Hafa Bathroom Group AB bildades 2006 efter att Hafa AB förvärvat Westerbergs Badrum. Hafa Bathroom group är en av Nordens största badrumskoncerner med en nettoomsättning på 268 miljoner SEK år 2012 och totalt 136 anställda. Företaget ska arbeta aktivt med att stärka sina varumärken och dess position på marknaden. Hafa Bathroom Group AB har huvudkontor i Halmstad och är verksamt med dotterbolag i Norden samt bedriver exportverksamhet via agenter. För mer information om företaget se: www.hafabg.com

Rekrytering Avslutad

Med placering i Halmstad söker vi nu en Affärsdriven Ekonomichef

Det blir din huvuduppgift att leda och organisera arbetet på ekonomiavdelningen. Du ingår i ledningsgruppen samt i dotterbolagens styrgrupper och arbetar tätt tillsammans med VD. Rollen innebär pro-aktivitet, flexibilitet och kontinuerliga analyser av resultat, lönsamhet och nyckeltal. Det är viktigt att snabbt identifiera förbättringsområden och föreslå lösningar.

Du ansvarar för finansierings- och rapporteringsprocesser för att uppfylla lagstadgade skyldigheter. Del- och årsbokslut samt skatteredovisning och deklarationer ingår i tjänsten. Det är även ekonomichefens roll att hantera relationer med bank och revisorer.

Ägarstrukturen innebär månatlig rapportering till Ratos. Under senare år har företaget investerat kraftigt i utveckling av systemstöd på ekonomisidan och ligger idag i yttersta framkant.

Du har kvalificerad erfarenhet av bokslutsarbete, koncernredovisning, rapportering, finansiering och skatt samt att utveckla finansiella transaktioner. Kunskaper i IFRS är ett krav. Du har en akademisk examen inom ekonomi med inriktning redovisning. Goda kunskaper i engelska är nödvändigt.

Troligtvis har du haft internationella inslag i dina tidigare arbeten och är van vid att hantera olika valutor samt rapportera till en extern ägare. Vi värdesätter ett starkt intresse för affärssystem, erfarenhet från HR arbete samt juridisk kompetens.

Som person agerar du affärsmässigt, har en välutvecklad analytisk förmåga och en fallenhet för att förstå drivkrafter bakom olika ekonomiska tal. Du har din tyngdpunkt inom redovisning men är tydligt kommunikativ och pragmatisk i ditt ledarskap. Din förmåga att motivera och skapa förtroende bland dina medarbetare är viktigt. Din karriär har en prioriterad del i ditt liv och du presterar under press och uppskattar ett högt arbetstempo.

Känner du igen dig i beskrivningen? Då kan vi erbjuda en intressant utmaning i ett dynamiskt företag med vasst systemstöd. Vi ser fram emot din ansökan senast den 1/8-13 märkt ”Ekonomichef Hafa BG”. Ansökan skickar du till info@enoem.se

Vid frågor kontakta Carin Mossberger 0701-460 390 eller Andreas Nilsson 0701- 460 391.

Intervjuer kommer att ske den 5-6/8 och den 12-13/8.