Avdelningschef

Diab AB är ett företag med verksamhet inom kompositmaterial och sandwichteknologi. Produkterna används över hela världen inom Marin-, Vind-, Aero-, Transport- och Industrisegmenten. Diab AB ingår i Diabkoncernen med sina fyra huvudsakliga produktionsenheter i Sverige, USA, Kina och Italien. Bolaget är representerat via egna försäljningsbolag på den inhemska och internationella marknaden. Koncernen omsätter ca 1,5 miljard och har ca 1240 anställda. Diab AB är ett produktionsbolag som omsätter ca 545 miljoner och har ca 220 anställda. Fabriken i Laholm är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com. 
 
Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Vi tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver vi vår utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete. 
                    
Diab AB söker avdelningschef till vår produktionsverksamhet i Laholm
 
För att passa in hos oss som chef har du ett genuint intresse av att utveckla och engagera människor. Du ska ha ett driv och en vilja att ständigt förbättra verksamheten tillsammans med dina medarbetare. Du fattar resoluta beslut och ta ansvar för din egen samt arbetsgruppens utveckling och resultat. Du har förmåga att administrera och analysera information för att återkoppla till verksamheten. Du kan jobba självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta och kommunicera med människor på ett tydligt och konstruktivt sätt. Du stödjer, entusiasmerar och utvecklar dina medarbetares kompetens. Du trivs med ett högt tempo i en flexibel verksamhet och du har naturligt kund och flödesfokus. 
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter 
 
Du kommer ingå i ett team med 6 avdelningschefer. Ditt personalansvar omfattar ett personalteam på 25-35 personer. Du rapporterar till driftchef inom området. Som avdelningschef har du ansvar för din del av produktionsområdet vilket betyder att du ska leda den dagliga verksamheten så att produktionen
bedrivs säkert med bra kvalitet, hög leveransprecision och god effektivitet. Detta innebär i praktiken arbetsuppgifter kring bemanning och direkta personalfrågor, arbetsmiljö- och miljöfrågor samt uppföljning, förbättring och analys av produktionen. Förbättringsarbetet, både vad gäller metodförändringar och processförbättringar samt ständiga förbättringar sker genom förbättringsgrupper. 
 
Kvalifikationer
 • Du har erfarenhet av chefs- eller ledande arbete med personalansvar inom
  produktion. 
 • Lean ledarskap och dess verktyg. 
 • Du har tekniskt kompetens och ett intresse att ihop med produktionsteknik
  utveckla anläggningen. 
 • Erfarenhet av något ERP-system, planeringssystem. 
 • Du har arbetat med och ser naturligt ständiga förbättringar där alla är med. 
 • Du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. 
 • Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper, framför allt
  ledarskapsförmågan. 
 
Är du intresserad? Då kan vi erbjuda dig en intressant utmaning med stort ansvar. Vi ser fram emot din ansökan senast den 15/4. Har du frågor kontaktar du Carin Mossberger 0701-460 390 eller Andreas Nilsson 0701-460 391.
 
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara ett hållbart och välkomnande företag. Vi eftersträvar och värdesätter en jämn könsfördelning, olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. 

Ansök nu