Business Controller

Gerdmans Inredningar AB är ett företag inom distanshandel av arbetsplatsinredning till kontor, lager och industri. Vi har en stark tro på utveckling av våra kunder och medarbetare genom hög service, rätt kvalitet och ett stort engagemang och ser digitaliseringen som en möjliggörare. Vi arbetar med kunder från hela näringslivet och offentlig förvaltning. Huvudkontor och lager är beläget i Markaryd och därutöver har vi försäljningskontor i Helsingfors, Köpenhamn samt Oslo. Gerdmans Inredningar AB ägs av TAKKT AG och är noterat på Frankfurtbörsen. Under 2018 förvärvades Runelandhs som nu är ett dotterbolag till Gerdmans. Årsomsättningen beräknas till ca 500 MSEK. För information om företaget se: www.gerdmans.se

Med placering i Markaryd söker vi nu en Business Controller

Är du specialist på verksamhetsstyrning och har ett tydligt affärsfokus? Vi erbjuder dig utmaning och utveckling i ett framgångsrikt företag tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Finans- och ekonomiavdelningen leds av vår CFO och består idag av fem personer.

Rollen omfattar budget- och prognosarbete, resultat- och lönsamhetsanalyser samt utveckling av affärskritiska KPI:er. Du kommer bli ett viktigt stöd till ledningsgruppen i både det operativa och det strategiska arbetet men även till våra övriga bolag i koncernen. Ekonomiska utredningar, investerings- och produktkalkyler är återkommande inslag tillsammans med deltagande i bokslut- och rapporteringsarbetet.

I företagets strävan att arbeta smartare och effektivare, bidrar du med kompetens i olika utvecklingsprojekt samt i processutvecklingen. En viktig del är hantering av masterdata från affärssystemet samt vidareutveckling av BI verktyg. Du ser IT- och digitalisering som en möjliggörare. Då rollen som Business Controller är ny hos oss kommer du att ha stor möjlighet att själv vara med och forma funktionen.

Vi tror du har en gedigen arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet med minst 5 års specifik erfarenhet inom controlling. Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå gärna med inriktning mot verksamhetsstyrning samt goda kunskaper i engelska. Det är önskvärt med erfarenhet från affärsutveckling samt projektledning.

Som person är du analytisk och nyfiken på vad som händer i omvärlden. Din erfarenhet har bidragit till ett självgående, resultatinriktat och strukturerade arbetssätt. Du har ett starkt driv och ligger steget före. För dig är förändringar välkomna och nödvändiga. Du ser samarbete som en nyckel till ett framgångsrikt arbete.

Är du intresserad av en utvecklingsinriktad roll som Business Controller hos Gerdmans? Har du frågor kring tjänsten kontakta Carin Mossberger 0701 – 460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag ser vi fram emot din ansökan snarast, dock senast den 7/6.

Varmt välkommen med din ansökan!