CFO

Gerdmans Inredningar AB är ett företag inom distanshandel av arbetsplatsinredning till kontor, lager och industri. Vi har en stark tro på utveckling av våra kunder och medarbetare genom hög service, rätt kvalitet och ett stort engagemang och ser digitaliseringen som en möjliggörare. Vi arbetar med kunder från hela näringslivet och offentlig förvaltning. Huvudkontor och lager är beläget i Markaryd och därutöver har försäljningskontor i Helsingfors, Köpenhamn samt Oslo. Gerdmans Inredningar AB ägs av TAKKT AG och är noterat på Frankfurtbörsen. Under 2018 förvärvades Runelandhs som nu är ett dotterbolag till Gerdmans. Årsomsättningen beräknas till ca 500 MSEK. För information om företaget se:www.gerdmans.se

Med placering i Markaryd söker vi nu en CFO med controllerinriktning.

Är du intresserad av en kvalificerad CFO tjänst i ett framgångsrikt företag? Vi erbjuder en utvecklande roll tillsammans med ett positivt, kompetent och engagerat team. Din avdelning består av redovisningsekonomer och ekonomiassistenter. Som CFO rapporterar du direkt till VD och ingår i ledningsgruppen.

Du får det övergripandeansvaret för budget- och prognosprocesser för koncernens fem bolag, varav två i Sverige samt Norge, Danmark och Finland.En viktig del i rollen är att utveckla ekonomiprocessernaoch nyckeltalen på en övergripande nivå.Du granskar även finansiella och juridiska dokument för att verifiera efterlevnad av bestämmelser och ekonomiska principer.

I samråd med ledningsgruppen utvecklas och genomförs finansieringsstrategin. Som en del av gruppen bidrar du aktivt till företagets utveckling idag och på lång sikt. Ekonomisk modellering är ett av dina verktyg för att simulera finansiella scenarier och resultat. Du sprider ekonomiska insikter samt rekommenderar lösningar på problem eller uppkomna situationer.Rollen är framåtblickande och du bidrar med det ekonomiska perspektivet i utvecklingen av organisationen.

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har flerårig erfarenhet av arbete som Controller. Du är väl insatt i kvalificerad redovisning och IFRS-rapportering. Vi tror du har minst5 års erfarenhet från ledarskap inom ekonomiområdet.

Som person är du en lösningsorienterad lagspelare med förmågan att inspirera och utveckla medarbetare. Du har ett starkt utvecklingsfokus, ser möjligheter med digitalisering och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. Ytterligare egenskaper vi söker är affärssinne och en tydlig analytisk förmåga.

Är du en person som vill ta nästa steg i din utveckling och vara med på en spännande resa? Då ser vi fram emot din ansökan senast den 30/6. För mer information om tjänsten kontaktar du Nilsson & Mossberger, Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460391. Ansökan registrerar du hos Nilsson & Mossberger.

Varmt välkommen!