Civilingenjör inom Logistik

Diab är världsledande inom utveckling, tillverkning och försäljning av kärnmaterial till olika typer av sandwich-kompositlösningar som gör kundernas produkter starkare, lättare och smartare. Diabs kärnmaterial används bland annat till vingar i vindkraftverk, vid tillverkning av båtar, flygplan, tåg och bussar samt inom byggnadskonstruktion.

Diabkoncernen är en av världens största tillverkare av strukturella kärnmaterial med en omsättning på ca 1,5 miljard SEK och 1 300 medarbetare. Med sex strategiskt placerade tillverkningsenheter och 14 helägda försäljningsbolag runt om i världen är Diab väl positionerat för att erbjuda sina globala kunder service på lokal nivå. Diab AB i Laholm är ett produktionsbolag med en omsättning på 545 miljoner och 220 anställda. Fabriken är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com

Diab söker Civilingenjör inom Logistik

Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Vi tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver vi vår utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete.

Diab söker dig som vill anta utmaningen som civilingenjör inom logistik. Du kommer inneha en nyckelposition för vår digitala utveckling och har stora möjligheter att påverka bolagets riktning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Arbeta nära produktion och logistik för att utveckla och optimera planeringen
  • Utvärdera och införa IT stöd
  • Rationalisera eller eliminera administrativa arbetsuppgifter
  • Införa automatisk rapportering av produktion där det är möjligt
  • Delta och vara drivande i förändringsarbeten och utvecklingsprojekt
  • Stöd till chefer i logistiska och digitala frågor samt bidra till verksamhetsutveckling
  • Ägare av affärssystemet, aktiv i utveckling och förbättring av systemet
  • Driva IT och förbättringsprojekt inom digitalisering
  • Ta fram nya rutiner och delta i processer som berör hela företaget
  • Du kommer att rapportera till VP Operation Sweden/Lithuania.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande med minst 2 års erfarenhet, företrädesvis inom produktion och IT. Kunskaper inom digitalisering och IT är en naturlig del i din kompetens. En avancerad nivå i Excel är en förutsättning och har du erfarenhet från Movex är det meriterande. Du har hög förståelse inom affärssystem, databaser och gärna Qlick view eller liknande. Koncernspråket är engelska varför svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. För att trivas med rollen gillar du att analysera och driva förbättringar.

Vem är du

Vi söker en proaktiv och affärsdriven civilingenjör inom logistik och en framtida specialist/ledare som vill driva förändringsprocesser, är målinriktad och trivs med att bygga struktur och effektivitet. Du är noggrann och mån om att leverera kvalitet samt har en mycket god analytisk förmåga. Du har förmåga att administrera och analysera information för att återkoppla till verksamheten. Du kan arbeta självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta och kommunicera med människor på ett tydligt och konstruktivt sätt. Du trivs att arbeta i ett högt tempo i en flexibel verksamhet.

Du erbjuds

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande jobb på ett internationellt företag i Laholm där du har utmärkta möjligheter att växa både personligt och karriärmässigt. Du kommer att få möjlighet att arbeta i många typer av projekt. I ditt arbete kommer du utveckla både personal, processer och arbetssätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Nilsson & Mossberger. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa rekryteringskonsulterna Carin Mossberger, 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391.

Välkommen med din ansökan snarast dock senast 2019-09-22, urval sker löpande

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara ett hållbart och välkomnande företag. Vi eftersträvar och värdesätter en jämn könsfördelning, olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.