Controller

 

Smurfit Kappa koncernen är Europas största och en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar med ca 45 000 anställda på 370 produktionsenheter i 34 länder och med en omsättning på ca 8,2 miljarder € 2016. Smurfit Kappa Sverige AB, med huvudkontor i Eslöv, utgör den svenska organisationen med ca 700 anställda på 11 enheter och med en omsättning på ca 1,9 miljarder SEK 2016. Vi täcker hela kedjan från papperstillverkning till konstruktion och produktion av hållbara, smarta och innovativa förpackningar i wellpapp. För mer info se www.smurfitkappa.se eller vår mikrosajt www.openthefuture.se.

Nu söker vi en Controller                               

Vi söker en Controller till ett utmanade och omväxlande arbete vid vår fabrik i Brännögård belägen 4,5 mil nordost om Halmstad där 170 av våra medarbetare har sin arbetsplats.

Som Controller är du länken mellan platsledningen och företagets centrala ekonomiavdelning i Eslöv. Ditt ansvar är att se till att det ekonomiska arbetet vid enheten följer företagets rutiner. Controllern är ansvarig för enhetens inköpsavdelning och har därmed personalansvar för två medarbetare på denna avdelning.

Du ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till platschefen.

Dina främsta arbetsuppgifter är att:

  • Säkerställa att företagets ekonomiska rutiner följs.
  • Följa upp och rapportera enhetens nyckeltal, både ekonomiska och processrelaterade.
  • Säkerställa att enhetens ekonomiska underlag är klara samt validerade vid avsedd tidpunkt vid respektive månadsbokslut.
  • Budgetarbete, kvartalsvisa prognoser samt löpande uppföljning och analys av enhetens kostnader.

Vi söker dig som har erfarenhet av likartade befattningar och innehar en högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller erfarenhet som bedöms som likvärdiga. Du har en god helhetssyn samt förmågan att prioritera och skall vara van att använda administrativa IT – verktyg i ditt dagliga arbete. Vårt koncernspråk är engelska och befattningen kräver mycket goda kunskaper både muntligt och skriftligt. Erfarenhet av SOX samt SAP är meriterande.

För att lyckas i rollen krävs det att du innehar en god ekonomisk kompetens. Du är drivande, handlingskraftig, analytisk och trivs i en internationell affärsmiljö

Vi erbjuder en plats i en världsledande koncern med hög miljömedvetenhet och en stark drivkraft att ständigt utveckla vår verksamhet. Vi kan erbjuda dig de möjligheter och utmaningar som du behöver för att utvecklas både professionellt och som person.

I denna rekrytering samarbetar vi med Nilsson & Mossberger. Vid frågor kontaktar du Andreas Nilsson 0701–460 391 eller Carin Mossberger 0701–460 390. Vi ser fram emot din ansökan senast den 23/4.

Ansök nu