Controller

Diab AB är ett företag med verksamhet inom kompositmaterial och sandwichteknologi. Produkterna används över hela världen inom Marin-, Vind-, Aero- och Industrisegmenten. Diab AB ingår i Diab-Koncernen med sina fyra huvudsakliga produktionsenheter i Laholm, USA, Kina och Italien. Bolaget är representerat via egna försäljningsbolag på den inhemska och internationella marknaden. Koncernen omsätter ca 1,16 miljarder och har ca 1200 anställda. Diab AB är ett produktionsbolag som omsätter ca 600 miljoner och har ca 220 anställda. Laholmsfabriken är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. För mer information om företaget se: www.diabgroup.com

Till Laholm söker vi nu en Controller

Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Vi tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver vi vår utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete. Vi utvecklar kontinuerligt våra anställda, erbjuder dem stöttning samt verktyg för att de ska kunna växa i sin arbetsroll.

Vem är du

För att passa in hos Diab ska du ha ett driv och en vilja att ständigt förbättra verksamheten tillsammans med dina kollegor. Du har förmåga att administrera och analysera information för att återkoppla till verksamheten. Du har gedigen kompetens i affärssystem och förstår hur system/siffror hänger ihop. Du kan jobba självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta och kommunicera med människor på ett tydligt och konstruktivt sätt. Du trivs att arbeta i ett högt tempo i en flexibel verksamhet.

Arbetsuppgifter

 • Redovisning, upprätta månadsbokslut
 • Analys av månadsresultat och variansanalyser
 • Analys av avvikelser samt nyckeltalsjämförelse
 • Standarkostberäkning samt analys och uppföljning av varianser
 • Produktkalkylering
 • Effektivisering av processer
 • Beräkna, prognostisera och följa upp kostnadsbesparingsprojekt
 • Stödja verksamheten med beslutsunderlag vid investeringar
 • Delta och driva förändringsarbeten och utvecklingsprojekt
 • Assistera projekt samt utföra ad-hoc projekt såsom kostnads-/presentationsanalyser
 • Allmänt stödja och vara produktionsledningen behjälplig i olika frågor
 • Aktiv i utveckling och förbättring av affärssystemet.

Du rapporterar till Ekonomi/IT chef.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med 2–5 års erfarenhet som controller, företrädesvis mot produktion. En avancerad nivå i Excel är en förutsättning, erfarenhet av Movex är meriterande. Hög förståelse av affärssystem och gärna Qlick view är önskvärt. Goda kunskaper i engelska och svenska är ett krav. Koncernspråket är engelska. Som person drivs du av analys, utveckling och förbättring.

Ytterligare information och kontaktinformation

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Har du specifika frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ekonomichef Magnus Ljungsten 0430-163 61.

I denna rekrytering samarbetar vi med Nilsson & Mossberger. Vid frågor kontaktar du Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval och intervjuer sker löpande.

Ansök nu