EHS-chef

 

Diab AB är ett företag med verksamhet inom kompositmaterial och sandwichteknologi. Produkterna används över hela världen inom Marin-, Vind-, Aero-, Transport- och Industrisegmenten. Diab AB ingår i Diab-Koncernen med sina fyra huvudsakliga produktionsenheter i Sverige, USA, Kina och Italien. Bolaget är representerat via egna försäljningsbolag på den inhemska och internationella marknaden. Koncernen omsätter ca 1,5 miljard och har ca 1240 anställda. Diab AB är ett produktionsbolag som omsätter ca 545 miljoner och har ca 220 anställda. Fabriken i Laholm är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com.

Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Vi tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver vi vår utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete.

Diab AB söker EHS-Chef

Som EHS-Chef på Diab kommer du att arbeta med frågor som rör inre och yttre miljö, verksamhetstillstånd, systematiskt arbetsmiljö- och brandskyddsarbete. Du ingår i ledande styrgrupp där du som blockledare driver säkerhetsarbetet genom ett Säkerhetsblock. Tillsammans med kolleger på avdelning QEHS och med våra övriga medarbetare kommer du att arbeta för att nå Diabs vision om en hållbar verksamhet. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet för både medarbetare och miljö.  Som EHS-Chef kommer du vara en viktig del i detta förbättringsarbete. EHS-chefen rapporterar till HR/QEHS-Chef, och har i sitt team en medarbetare som arbetar operativt med EHS-frågor.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att inspirera, vägleda och koordinera organisationen i frågor gällande arbetet med säkerhet, miljö och arbetsmiljö. Vårt mål är att minimera miljöpåverkan och skapa en säker och trygg arbetsplats. I arbetsuppgifterna ingår det att tolka lagar, förordningar samt omsätta denna kunskap till att utveckla vårt ledningssystem. Vidare kommer du planera och driva det strategiska och praktiska skyddsarbetet, hanterar myndighetskontakter, tillståndsärenden, tillsyn, mätningar och besiktningar som berör verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom området och har 3-5 års erfarenhet i EHS frågor gärna inom kemisk industri. Erfarenhet av revisionsarbete ISO-certifieringar ISO14001 krävs, erfarenhet av ISO9001 och AS9100 är meriterande. Vi ser gärna att du har kemikalie/Reach kunskap. Meriterande om du har erfarenhet av ledarskap och vill utveckla människor.

Personliga egenskaper

Du är självgående, drivande, målmedveten, uthållig och handlingskraftig. Arbetet kräver att du är strukturerad och systematisk med en hög analytisk förmåga. Tjänsten ställer stora krav på noggrannhet och det är viktigt att du har en hög ansvarskänsla. Du kommer att ha många kontakter, internt såväl som externt, och kommunicerar enkelt med alla nivåer i en organisation. Du fungerar som bollplank och coach för arbetsledare och chefer. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara ett hållbart och välkomnande företag. Vi eftersträvar och värdesätter en jämn könsfördelning, olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 1/4. Har du frågor kontaktar du Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Tjänsten är placerad i Laholm. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Ansök nu