Ekonomichef

Diab är världsledande inom utveckling, tillverkning och försäljning av kärnmaterial till olika typer av sandwichkompositlösningar som gör kundernas produkter starkare, lättare och smartare. Diab:s kärnmaterial används bland annat till vingar i vindkraftverk, vid tillverkning av båtar, flygplan, tåg och bussar samt inom byggnadskonstruktion. Diabkoncernen är en av världens största tillverkare av strukturella kärnmaterial med en omsättning på ca 1,5 miljard SEK och 1 300 medarbetare. Med sex strategiskt placerade tillverkningsenheter och 14 helägda försäljningsbolag runt om i världen är Diab väl positionerat för att erbjuda sina globala kunder service på lokal nivå. Diab AB i Laholm är ett produktionsbolag med en omsättning på 545 miljoner och 220 anställda. Fabriken är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com.

Diab söker Ekonomichef till produktionsbolag

Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Vi tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver vi vår utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete.

Diab söker dig som vill anta utmaningen som ekonomichef. Som ekonomichef kommer du att inneha en nyckelposition för vår fortsatta utveckling och du kommer att ha stor möjlighet att påverka bolagets riktning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Upprätta redovisning, månads- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Rapportera och analysera månadsresultat, variansanalyser, avvikelser samt nyckeltalsjämförelser
 • Standardkostnadsberäkning samt analys och uppföljning av varianser
 • Produktkalkylering
 • Ansvara för bolagets likviditetsplanering
 • Investeringskalkyler, produktionskalkyler och uppföljning
 • Utveckla och effektivisera processer och rutiner kring redovisning samt rapportering
 • Beräkna, prognostisera och följa upp kostnadsbesparingsprojekt
 • Delta och vara drivande i förändringsarbeten och utvecklingsprojekt
 • Stöd till chefer i finansiella frågor samt bidra till verksamhetsutveckling
 • Funktionsägare i affärssystemets finansmodul samt vara aktiv i utveckling och förbättring av affärssystemet
 • Driva förbättringsprojekt inom IT och digitalisering
 • Ta fram nya rutiner och delta i processer som berör hela företaget

Du kommer att rapportera till VP Operation Sweden/Lithuania.

Kvalifikationer och erfarenheter

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med 5–10 års erfarenhet som ekonomichef, företrädesvis mot produktion. Kunskap inom digitalisering och IT är en naturlig del i din kompetens. En avancerad nivå i Excel är en förutsättning. Har du erfarenhet från Movex är det meriterande. En stor förståelse av affärssystem och gärna Qlick view eller liknande är en stor fördel.

Koncernspråket är engelska varför svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. En grundförutsättning för att lyckas är att du gillar att analysera och driva förbättringar.

Vem är du

Vi söker en proaktiv och affärsdriven ekonomichef med vana av att leda förändringsprocesser. Samtidigt är du målinriktad och trivs med att bygga struktur och effektivitet. Att vara noggrann och att leverera kvalitet är viktigt för dig. Som person har du en mycket god analytisk förmåga och en stor förståelseför affärs- och kundvärdet. Du har förmåga att administrera och analysera information för att återkoppla till verksamheten.Du kan arbeta självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta och kommunicera på ett tydligt och konstruktivt sätt. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo i en flexibel verksamhet.

Du erbjuds

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande jobb i Laholm på ett internationellt företag där du har utmärkta möjligheter att växa både personligt och karriärmässigt. Du kommer få möjlighet att arbeta i många typer av projekt. Du blir ansvarig för ett litet team där du har en direkt och öppen kommunikation och får möjlighet att utveckla personal och förbättra processer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Nilsson & Mossberger. Har du frågor om tjänsten är du välkommen attringa rekryteringskonsulterna Carin Mossberger, 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391.Välkommen med din ansökan senast 2019-08-25.

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara ett hållbart och välkomnande företag. Vi eftersträvar och värdesätter en jämn könsfördelning, olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.