Är du Västsveriges vassaste kommunekonom?

I mer än 20 år har Ensolution arbetat med över 200 kommuner i Sverige. Över 3 000 genomförda projekt har gett oss ovärderliga erfarenheter. Under åren har vi utvecklat egna verktyg, metoder och modeller för att analysera och utveckla olika verksamheter.Vår styrka är konsulternas gedigna verksamhetskunskap inom offentlig sektor.”Genom verksamhetskunskap och engagemang skapar vi samhällsnytta”. För mer information om företaget se: www.ensolution.se

Är du Västsveriges vassaste kommunekonom?

Vi på Ensolution hjälper Sveriges kommuner att få resurserna att räcka till. Detta gör vi genom att synliggöra brister, identifiera möjligheter och föreslå lösningar med utgångspunkt i individens behov.

Ensolutions skräddarsydda mjukvaror och tjänster hjälper kommunala verksamheter att bedöma behov ändamålsenligt, resursfördela och skapa systematik för att göra arbetet mer verkningsfullt. Vi planerar för framtida behov, utvärderar och jämför utfall med ett stort antal andra kommuner i Sveriges alla län. Våra underlag hjälper kommunerna att fatta välgrundade beslut och göra bättre prioriteringar för hur resurserna ska fördelas och användas mer effektivt.

I rollen som konsult ingår att behandla och analysera ekonomiska och statistiska data från kommunala verksamheter för att tillhandahålla bra beslutsunderlag för våra kunder. Du jobbar i projekt tillsammans med andra konsulter samtidigt som du utvecklas i din yrkesroll. Tack vare vårt breda erbjudande finns det möjlighet att arbeta i många olika projekt inom olika typer av verksamheter. Hos oss kommer du ha möjlighet att utvecklas både personligen och yrkesmässigt. Du kommer ställas inför prövningar i olika möjliga och omöjliga situationer och tillsammans kommer vi att lösa det!

Din Profil

  • 3–5 års erfarenhet från kommunal, regional eller statlig verksamhet
  • Erfarenhet från roller som verksamhets-/förvaltningsekonom, Controller eller liknande
  • Förståelse för ekonomiska processer såsom budgetarbete, redovisning och bokslutsarbete
  • Förståelse för verksamhetssystem
  • Kunskaper i MS Excel
  • Högskoleutbildning med examen inom ekonomi, eller motsvarande
  • Goda kunskaper i svenska språket
  • Erfarenhet från projektarbete är meriterande
  • Körkort B

Att arbeta som konsult på Ensolution kräver en stark vilja och lust att ständigt lära sig mer för att finna lösningen på komplexa och svåra problem. Därför är det viktigt att du är nyfiken, kreativ och analytisk. Du har en god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera både skriftligt och muntligt. Hos oss får du en viktig funktion från första dagen och vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö där gemenskap och teamkänsla är lika viktigt som den enskilda prestationen. Som person är du en nyfiken problemlösare med ett strukturerat arbetssätt. Med lyhördhet och förmågan att smälta in i olika sammanhang bygger du förtroende och goda relationer. Våra uppdrag är i hela landet och det kan förekomma övernattningar.

Vi som gör detta på Ensolution är ca 40 konsulter på tre olika kontor i Göteborg, Stockholm och Halmstad och vi har ägnat oss åt detta sedan 2001. Vi har olika bakgrunder såsom ekonomer, jurister, ingenjörer och enhets- och verksamhetschefer från kommuner. Under snart 25 år har vi genomfört mer är 3 000 projekt i fler än 200 av Sveriges 290 kommuner.

Du kommer ha tillgång till Ensolutions interna kompetensutveckling, tillgång till Ensolution GO – personalvård på hög nivå (2: a plats 2023 – Great Place to Work!) och du har en arbetsgivare som alltid står bakom dig!

Vi söker dig som vill fortsätta göra samhällsnytta i en ny roll, med stora möjligheter till personlig utveckling. Har du ett starkt intresse för kommunal ekonomi och ditt hjärta klappar för att göra samhällsnytta – välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Ensolution med Nilsson & Mossberger. Frågor kring tjänsten besvaras av Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande.