Ekonomichef

Kopernicus är specialister på innovativ teknik, design och produkter som kretsar kring solenergi. Sedan starten 2012 har vi minskat energiförbrukningen för hushåll, lantbruk, företag och bostadsföreningar med marknadsledande solcellsanläggningar av högsta kvalitet. Vi är en långsiktig och trygg partner för dig som söker kvalitet och väljer att leva med solen i centrum. Kopernicus består idag av över 24 engagerade kollegor med spetskompetens inom energiteknik, solenergi och byggteknik. Vi är experter som utför vårt arbete med stolthet, noggrannhet och hög servicenivå. Vi installerar endast solcellsanläggningar med solcellspaneler och batterisystem från tyska Solarwatt med utveckling och produktion i Tyskland som garanterar långa och trygga garantitider. Huvudkontor finns i Halmstad, med lokala säljkontor i Jönköpings-, Skånes-, Kronobergs-, Blekinge- och Kalmar län. Beräknad omsättning 2020 är 100 mkr. För mer information om företaget se: www.kopernicus.se

Nu söker vi en Ekonomichef

Har du ett brinnande intresse för ekonomi och vill vara med och utveckla ekonomifunktionen och företaget inför framtiden? Vi kan erbjuda en nyckelposition och varierade arbetsuppgifter i ett expansivt företag inom en framtidsbransch. Du kommer spela en viktig roll i den framtida utvecklingen av företaget.

Arbetsuppgifterna omfattar månads- och årsbokslut men även operativa uppgifter såsom bokföring, lön och fakturering. Till de mer strategiska uppgifterna hör utveckling av rutiner och processer, ekonomiska analyser, uppföljning av nyckeltal samt rapportering. Digitalisering skapar nya förutsättningar och utmaningar som du tar del av för att bygga effektiva processer. Du kommer ha ett tätt samarbete med VD och ingår i ledningsgruppen.

Vi tror du har ett antal års erfarenhet av en liknande tjänst och en ekonomisk utbildning på högskolenivå. Du är en van affärssystemanvändare och ser fördelarna med ett effektivt systemutnyttjande. Erfarenhet av Visma är en merit.

Som person är du flexibel, utvecklingsinriktad och analytisk. Samtidigt kräver rollen noggrannhet, affärsmässighet och viljan att ta ansvar. För att passa in i organisationen värdesätter vi en positiv, prestigelös samt samarbetsinriktad inställning.

Söker du en bred ekonomiroll i ett expansivt företag med stora möjligheter att påverka din egen och företagets utveckling? Då kan detta vara utmaningen du söker. För mer information om tjänsten kontakta Carin Mossberger 0701–460390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Intervjuer kommer att hållas efter semesterperioden v33.

Välkommen med din ansökan!