Ekonomichef

För kunds räkning söker vi nu en Ekonomichef

Är du intresserad av en utvecklingsinriktad ekonomichefsroll i ett tillväxtföretag? Vi kan erbjuda dig en utmaning med möjligheter att påverka både din egen och företagets utveckling.

Ekonomichefen blir VD:s högra hand med det övergripande ansvaret för ekonomin i koncernens tre bolag. På strategisk nivå kommer du tillsammans med VD:n och ledningsgruppen arbeta med att utveckla företagets affärer och långsiktiga tillväxt.

En viktig del av tjänsten är att bidra till en ökad tydlighet i arbetssätt och processer. Hit räknas bland annat projektuppföljningar, dokumentation och investeringskalkyler. Digitalisering och IT stöd kommer vara starkt bidragande till den fortsatta utvecklingen av företaget.

I arbetet ingår även traditionella uppgifter såsom månads-och årsbokslut men även utveckling av rapporteringsrutiner och nyckeltal. I rollen ingår även personalansvar för en person.

Vi tror du har ett antal års erfarenhet som ekonomichef i ett litet eller medelstort företag. Har du tidigare varit med om en tillväxtresa och är medveten om de utmaningar det innebär är det meriterande. Du har en universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi med inriktning redovisning eller controlling.

Personen vi söker är i grunden analytisk och proaktiv men besitter även sociala förmågor. Vi ser en öppen kommunikativ person som med sin närvaro och engagemang kan skapa förståelse för förändring, struktur och motivation. Du drivs av resultat, möjligheten att få påverka och utveckla.

Känner du igen dig och är redo för nästa utmaning? Vi ser fram emot din ansökan senast den 11/10. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391 på Nilsson & Mossberger.