Ekonomichef

Swea Rör & Stål AB startade sin verksamhet i Halmstad 2001 som ett led i Biancogruppens expansion. Sedan starten har bolaget haft en stark tillväxt med huvudkontor och lager i Halmstad och ett försäljningskontor i Örnsköldsvik. Som en del av Biancogruppen har vi en bra kontakt med valsverk runt om i världen. Vår organisation genomsyras av ett servicetänkande. Utöver kapning och blästring som vi gör i eget hus, kan vi ombesörja allt från laserbearbetning till svarvning, fräsning och ytbehandling. Vi är idag 32 medarbetare och omsätter 140 miljoner. För mer info se: www.swearor.se

Till Halmstad söker vi nu en Ekonomichef

Tjänsten har ett varierat arbetsinnehåll och spänner över en bredd av ekonomuppgifter.

Viktiga delar av rollen är bokföring, månads- och årsbokslut samt rapporteringen till moderbolaget i koncernen. Samtidigt är du ett stöd åt VD och genomför analyser, upprättar kalkyler och genomför kostnadsuppföljningar.

I arbetsuppgifterna ingår även att följa upp kundorder, genomför kreditbedömning av kunder och ansvarar för försäkrings- och avtalsfrågor. Relationen med bank, myndigheter och andra intressenter ingår i rollen samt visst HR ansvar. Vid behov kommer du vara behjälplig i det dagliga ekonomiarbetet och har personalansvar för en person. Du kommer även vara delaktig i digitaliseringen och automatiseringen av bolaget.

Vi tror du har ett antal års erfarenhet av en liknande tjänst i ett mindre eller medelstort bolag. Erfarenhet från producerande bolag med egen lagerverksamhet är ett krav. Du har en ekonomisk utbildning på högskolenivå samt goda kunskaper i engelska.

Som person är du proaktiv, utvecklingsinriktad och flexibel. Samtidigt kräver rollen noggrannhet, affärsmässighet och ett stort ansvarstagande. För att passa in i arbetsgruppen och på företaget värdesätter vi en positiv, prestigelös samt hjälpsam inställning.

Vi kan erbjuda en mångsidig och ansvarsfull roll i ett stabilt och trivsamt företag. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande. Frågor kring tjänsten besvaras av Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391.