Ekonomichef

LBC- Ängstorp AB är en lastbilscentral som omsätter 180–200 MSEK. Företaget omfattar följande affärsområden: logistik, ballast, markentreprenader, verkstad och miljö. I aktiebolaget finns ett 20-tal entreprenadmaskiner, en återvinningsanläggning, grus- och bergtäkt, verkstad och lagerhotell samt en containerverksamhet. Därtill finns även tankbilar för petroleumprodukter samt en produktionsanläggning för Hasselfors jordar. Ägarna har i sin tur ca 40 lastbilar, främst kran- och anläggningsbilar. LBC – Ängstorp har cirka 50 anställda och sysselsätter ett hundratal personer. Bolaget har varit verksamt sedan 1940 och har AAA i kreditvärdighet. För mer information se: www.lbc-angstorp.se

Nu söker vi en Ekonomichef

Är du intresserad av en bred ekonomiroll i ett företag med jordnära värderingar och spännande verksamhet? Vi kan erbjuda dig en utvecklande roll där du arbetar nära verksamheten och bolagets VD. Du ingår i ledningsgruppen och kommer att utgöra en viktig del i bolagets utveckling.

I rollen får du ansvaret att driva och utveckla ekonomifunktionen. Du bistår företagsledningen och VD med ekonomisk information och analyser. Arbetsuppgifterna omfattar den löpande bokföringen, månadsbokslut samt moms, arbetsgivaravgift och skattedeklarationer. Du gör också årsbokslut.

I den breda rollen driver du även utvecklingen av arbetsprocesser och rutiner inom dina områden. Uppföljning, kalkylering och analyser ingår som naturliga delar i den strategiska utvecklingen av bolaget.

Vi tror du har ett antal års erfarenhet av en kvalificerad ekonomiroll, god datorvana och ett intresse för system- och digitalisering. Goda kunskaper i Excel är ett krav och branscherfarenhet kan vara en fördel. Du har en högskoleutbildning i ekonomi med relevant inriktning och kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet av HR arbete är meriterande.

Som person är du affärsmässig och analytisk samt drivs av att förbättra och utveckla. Du är trygg i dina kunskaper, är självgående och ansvarstagande. För att passa in och lyckas i rollen krävs en kombination av analys- och samarbetsförmåga, en prestigelös attityd och noggrannhet.

Känner du igen dig? -då kan vi erbjuda en intressant och varierad ekonomiroll. Har du frågor kring tjänsten tveka inte att höra av dig till Andreas Nilsson 0701–460391 eller Carin Mossberger 0701–460390. Tjänsten är placerad i Laholm.

Varmt välkommen med din ansökan!