Ekonomichef

SwedWire AB är en ledande tillverkare av varmförzinkad tråd och stållinor för användning till bl.a. staglinor, bärlinor till kraftledningar och vägräckeslinor. Försäljning sker till kunder i hela världen och verksamheten befinner sig i en expansiv fas. Swedwire utgår från centrala Varberg och omsätter ca.100 mkr med god lönsamhet. SwedWire AB är certifierat enligt ISO 9001:2000 och ISO 14000:2004 och bolaget ingår sedan 2010 i den börsnoterade koncernen Lagercrantz Group AB. För mer information om företaget se: www.swedwire.se

Vi behöver förstärka vår ekonomiavdelning och söker en:

Ekonomichef

Som Ekonomichef kommer du att ha ett övergripande ansvar för bolagets ekonomifunktion och du rapporterar till VD och ingår i bolagets ledningsgrupp. Ekonomichefen ansvarar bl.a. för följande:

  • Att leda bokslutsprocessen samt ta fram avstämda månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Rapportering till VD och moderbolag.
  • Att förstärka bolagets controllerfunktion.
  • Utveckla rapportpaket för verksamhetsstyrning och uppföljning till ledning och styrelse.
  • Göra analyser av resultatutfall.
  • Stödja övriga ledningen i affärer, analyser och statistik.
  • Tar fram årsredovisning och förslag till förvaltningsberättelse.

Du är civilekonom och du bör ha minst sex års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, bl.a. med ansvar för bokslutsprocessen. I rollen som Ekonomichef är det viktigt att du har kunnighet om affärssystems uppbyggnad samt förståelse för processflöden. Du bör ha tidigare erfarenhet från att utforma rapportpaket till ledning och ägare.

Som person är du noggrann, analytisk och affärsorienterad. Du är strukturerad och sätter dig in i detaljer för din förståelse av en verksamhet. Du är prestigelös som person och kan röra dig både högt och lågt inom ekonomiområdet.

Du fungerar väl i sociala relationer och är en drivande person som får saker att hända. Vidare har du en mycket god kommunikationsförmåga, såväl skriftligt som muntligt. Du är en utåtriktad person som har lätt att få acceptans för och finner en glädje i att presentera och implementera ett förändringsarbete.

För mer information om tjänsten tala med Carin Mossberger 0701-460 390 eller Andreas Nilsson 0701-460 391. För att söka Tjänsten skicka du din ansökan märkt ”Ekonomichef, SwedWire” ställd till info@enoem.se senast den 3/4-2011.

Vi planerar att påbörja intervjuerna under vecka 14. Tillträde av tjänsten sker under våren/sommaren 2011.