El/Automationschef

Smurfit Kappa är Europas största och en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar med ca 46 000 anställda på mer än 350 produktionsenheter i 35 länder och med en omsättning på ca 8,9 miljarder € 2019. Smurfit Kappa Sverige AB utgör den svenska organisationen inom förpackningsdivisionen och har ca 700 anställda på 11 olika enheter med centrala enheter och säte i Eslöv. Brännögårdsenheten ligger ca 4,5 mil norr om Halmstad och här arbetar ca 170 medarbetare. För mer info se: www.smurfitkappa.se

Nu söker vi en El/Automationschef

Är du en erfaren ledare med stor teknisk förståelse och duktig på att analysera problem utifrån ganska vaga beskrivningar? Är du dessutom praktiskt lagd och trivs lika bra ute i verksamheten med felsökning/åtgärder som på kontoret? Då är detta en tjänst för dig!

Smurfit Kappa Brännögård söker en El/Automationschef som tillsammans med Underhållschef och Mekanikansvarig ska arbeta med att vidareutveckla ett effektivt och säkert underhållsarbete. Vår underhållsverksamhet spelar en nyckelroll när det gäller att nå fabrikens mål inom områden som säkerhet, kvalitet, och inte minst, produktivitet. Målet är att på kort och lång sikt optimera tillgängligheten i vår produktionsanläggning.

Som El/Automationschef driver du den dagliga verksamheten för våra industrielektriker, vilket innebär att införa och förbättra vårt preventiva el-underhåll. Du blir ansvarig för att få elorganisationen att växa, förbättra sin kompetens och utveckla/bygga avdelningen. Du förväntas leda, coacha och utveckla dina medarbetare mot uppsatta mål.

Din profil

Vi söker dig som har arbetat i ledande befattningar inom drift och underhåll och har ett mycket brett tekniskt intresse och kunnande. Du är utbildad elektriker med erfarenhet från tillverknings- eller processindustrin. Du har hög kompetens inom svagström, reglerteknik och PLC samt kunskap och erfarenhet av service och till viss del programmering (ändringar) i Siemens S7. Om du dessutom har utbildning i elanläggningsansvar och erfarenhet från TPM/ 5S och underhållssystem (SAP) är det meriterande.

För att trivas hos oss måste du tycka om att vara ute i verksamheten. Du är prestigelös och pedagogisk och utvecklar din personal till att ta ett större ansvar. Som person är du lösningsorienterad, lyhörd och förstående men kan också sätta gränser och säga ifrån. Du är systematisk och strävar efter ordning och reda, delegerar och skapar delaktighet. Vi förutsätter att du har god administrativ kunskap och kan kommunicera i svenska och engelska i tal och skrift. El/Automationschefen rapporterar till Underhållschefen. Tjänsten är placerad i Brännögård.

Söker du variation, är duktig på teknisk problemlösning och trivs i ledande roller? Då kan detta vara rätt utmaning för dig. I denna rekrytering samarbetar vi med Nilsson & Mossberger. Vid frågor kontaktar du Andreas Nilsson 0701–460 391 eller Carin Mossberger 0701–460 390. Ansök snarast, urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!