Teknisk Säljare

Encitech är ett svenskt företag med 40 års erfarenhet av konstruktion, tillverkning och global distribution av elektroniska komponenter. Vår kärnverksamhet är tillverkning av kåpor och kontaktdon, för både kabel och kretskort. Utöver vårt egentillverkade produktsortiment är Encitech också en distributör för flera välkända fabrikat. Detta innebär att vi kan erbjuda produkter och lösningar för många branscher, vilket inkluderar järnvägssystem, tung industri, medicinskteknisk utrustning, militär utrustning, telekommunikation och den marina marknaden. Våra egentillverkade produkter marknadsförs under varumärket ”Encitech” och säljs via vårt nätverk av återförsäljare och dotterbolag runt om i världen. Företaget omsätter idag cirka 55 miljoner och består av 17 anställda. Encitech ägs av Beijer Tech som är en del av börsnoterade Beijer Alma. För mer information om företaget se: www.encitech.se

Nu söker vi en Teknisk Säljare

Har du ett teknikintresse, gillar problemlösning och har en fallenhet för att skapa relationer? Vi söker dig som vill vara med och skapa nya och utveckla befintliga affärsmöjligheter och bidra till den fortsatta tillväxten.Företaget står inför en tillväxtresa där du får insyn i många spännande branscher.

Du får självständigt ta ansvar för hela försäljningsprocessen från första kundkontakt till leverans av färdig lösning. Arbetet bedrivs ofta i projektform tillsammans med kunden, dina kollegor och underleverantörer med det gemensamma målet att skapa långsiktiga samarbeten. Tjänsten innebär eget kundansvar samt budget- och resultatansvar. Du rapporterar till VD.

För att lyckas tror vi du har ett antal års erfarenhet av teknisk försäljning inom B2B, förhandlingar samt avtalsskrivning. Erfarenhet av projektledning tillsammans med förståelsen för tekniska specifikationer och ritningsunderlag värderas högt. Erfarenhet från elektronikbranschen är en fördel.

Du har lägst gymnasiekompetens med relevant inriktning. Eftergymnasial utbildning är en merit. Då tjänsten har internationella inslag krävs goda kunskaper i engelska.

Som person är du kommunikativ, samarbetsinriktad och har lätt att skapa och utveckla relationer. Genom din pålitlighet, noggrannhet och prestigelöshet inger du förtroende. Du drivs av problemlösning, resultat och glädjen av att lyckas tillsammans.

Vi kan erbjuda dig en varierad och utåtriktad roll i en platt organisation. Du kommer få möjlighet att arbeta i ett mindre företag med många externa kontaktytor och en stark entreprenörsanda. Tjänsten är placerad i Halmstad och innebär en del resor.

Har du frågor kring tjänsten tveka inte att höra av dig till Andreas Nilsson 0701–460 391 och Carin Mossberger 0701–460 390.

Varmt välkommen med din ansökan!