Export Area Sales Manager

Lindhe Xtend utvecklar och säljer användarvänliga och flexibla proteser och tillbehör. Vårt mål är att ge den amputerade möjligheten att leva ett fritt och rörligt liv med hög livskvalitet. Lindhe Xtend marknadsför och säljer sitt sortiment via specialiserade ortopedtekniska kliniker, direkt i Norden och i övriga Europa via distributörer. Huvudkontoret ligger i Halmstad med ett dotterbolag i USA. För mer information se: www.lindhextend.com

Nu söker vi en Export Area Sales Manager

Är du en självständig person med målet att öka försäljning, marknadsandelar och marginaler? Som företagets ansikte utåt kommer din roll vara att utveckla försäljningen och bygga långsiktiga kundrelationer på den nordiska marknaden samt via våra distributörer i utvalda länder i Europa.

Dina arbetsuppgifter

  • Bearbeta, bygga och utveckla relationer med ortopedkliniker i Norden
  • Driva försäljningsprocesser från första möte till återkommande kund
  • Driva anbudsprocesser mot offentliga upphandlare
  • Planera och genomföra marknadsaktiviteter
  • Bearbeta nya prospekt
  • Bearbeta, bygga och utveckla relationer med distributörer
  • Stötta existerande och nya distributörer vid produktlansering och demonstrationer,
  • Sätta marknadsstrategin och kommersiella villkor tillsammans med distributören och löpande följa upp försäljningsutvecklingen.

För att du ska lyckas i tjänsten tror vi du har tidigare erfarenhet av internationell försäljning inom teknik eller tekniska lösningar. Du har en känsla för kundservice och är en van förhandlare. Vi ser gärna att du har en relevant högskoleutbildning. Erfarenhet inom medicinteknik är en fördel.

Som person är du självgående och modig. Du har förmågan att arbeta både strategiskt och operativt och använder din taktiska och analytiska förmåga för att se nya möjligheter. Förmågan att förstå affärskulturella skillnader i olika länder är en framgångsfaktor.

Tjänsten kräver att du behärskar svenska och engelska på en professionell nivå, ytterligare språk är en fördel.

Vi kan erbjuda dig en dynamisk tjänst på ett modernt tillväxtföretag tillsammans med ett engagerat team. Du sköter självständigt planering och genomförande av din försäljning. Med ansvaret följer frihet och möjligheten till utveckling. Du rapporterar till VD och arbetar nära grundaren och marknadsavdelningen. Huvudkontoret ligger i Halmstad men din placering kan diskuteras. Resor ingår i tjänsten.

I denna rekrytering samarbetar Lindhe Xtend med Nilsson & Mossberger. Frågor kring tjänsten besvaras av Carin Mossberger 0701–460 390 och Andreas Nilsson 0701–460 391.

Varmt välkommen med din ansökan!