Fartygsklarerare

Aktiebolaget Th. Schéle är ett skeppsmäkleri och logistikföretag baserat i Halmstad hamn. Verksamheten är i huvudsak inriktad på linjeskeppning av sågade trävaror till Brittiska öarna och USA, samt importspedition av plåt och stål från hela världen. Omsättningen uppgår i dagsläget till cirka 80 miljoner. Läs mer på www.th-schele.se.

Rekrytering Avslutad

Till Halmstad söker vi nu en Fartygsklarerare

När ett fartyg anlöper hamnen kommer du att vara den sammanhållande länken mellan alla inblandade parter vilka såsom rederier, hamnen och myndigheter. Du besöker fartyget och dess besättning för att tillmötesgå deras önskemål. Detta kan vara allt från att organisera persontransporter till att hantera sjukbesök och fartygsbesiktningar. Samtidigt sköter du alla myndighetskontakter med tull och sjöfartsverket och tillhörande dokumentation.

Som en del av den totala logistiklösningen är du med och planerar de hamnresurser som kommer krävas för att hantera godset. Den ekonomiska planeringen och uppföljningen för anlöpen samt kommunikationen med rederierna ingår likaså.

Förmodligen har du ett antal års erfarenhet av en kommunikativ och samordnande roll, kanske som trafikplanerare eller exportspeditör. Vi tror du har utbildning på högskolenivå samt mycket goda kunskaper i engelska. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta i kalkylprogram samt en allmänt god datorvana ser vi det som en fördel.

Som person är du kommunikativ, duktig på att skapa nätverk och att dokumentera. Genom din förmåga att planera och organisera skapar du kontroll över flera parallella anlöp och olika deadlines. Du sätter kunden i centrum och håller samtidigt dig uppdaterad kring de regler och förordningar som reglerar verksamheten.

Låter detta spännande kan vi erbjuda dig en utåtriktad roll i en internationell miljö. Vi ser fram emot din ansökan märkt ”Fartygsklarerare” senast den 15/8 ställd till info@enoem.se Vid ytterligare frågor kontakta Andreas Nilsson 0701-460 391 eller Carin Mossberger 0701-460 390.