Financial Controller

Krönleins Bryggeri AB (grundat 1790) är ett anrikt familjebryggeri som i sex generationer drivit bryggeriverksamhet vilket ger företaget en närmast unik ställning i bryggarsverige! Vi arbetar idag mot fyra olika affärsområden: Dagligvaruhandel, Systembolag, Restaurang och Export. Inom alla dessa affärsområden erbjuder vi ett fullskaligt dryckessortiment med kvalitetsinriktning för öl, cider, vatten och läskedryck. Våra mest kända produkter är Three Hearts, Kaltenberg, Crocodile, Stockholm Fine Festival, Halmstad Cider, CID, Aqua Cristall, MAC Black Orange och Loranga. All vår Öl är Naturbrygd direkt till rätt styrka och smak med utsökta råvaror, hämtat från vår egen källa. Vår kvalitetsinriktning har gjort oss till Nordens mest prisbelönta bryggeri med flera internationella utmärkelser med Guld och Championtitlar i bl.a. The Brewing Industry International Awards ” öl VM” samt en mängd medaljer i världens mest krävande kvalitetspremiering av öl tyska ”DLG ”. Vidare är vi livsmedels certifierade enligt FSCS 22 000:2011. Vårt motto är: Att brygga Sveriges bästa öl! Företaget omsätter ca 200 miljoner SEK och har ca 100 anställda. För mer information se:www.kronleins.se

Krönleins Bryggeri AB söker en Financial Controller

Krönleins Bryggeri AB befinner sig mitt i en spännande utvecklingsfas och vi söker nu en nyfiken och målmedveten Financial Controller som vill vara med på en spännande resa. Du kommer arbeta nära CFO:n med affärsuppföljning och business controlling. En viktig del är även att utveckla ekonomi-processerna för att skapa större affärsnytta och högre effektivitet. I rollen ingår även interna kontroller, redovisning och rapportering samt andra operativa uppgiftersåsom den löpande lönsamhetsuppföljning av de fyra affärsområdena.

Personen vi söker har:

 • ekonomexamen och några års erfarenhet av en liknande tjänst, gärna från tillverkningsindustrin
 • goda kunskaper inom redovisning, bokslutsarbete och avstämningar
 • erfarenhet av extern och intern rapportering, allt ifrån momsredovisning till managementrapportering
 • hög IT kompetens, där erfarenhet av Excel, Power BI och Microsoft Dynamics är särskilt meriterande
 • hög kapacitet och god förmåga att förstå och tolka komplex information, selektera vad som är viktigt och säkerställa en kvalitativt hög leverans

Som person är du:

 • analytisk och strukturerad
 • affärsdriven och fokuserad på att leverera resultat
 • proaktiv och utvecklingsinriktad, drivs av att effektivisera
 • förtroendeingivande och bra på att skapa långsiktiga relationer
 • prestigelös, inser att vi är starkare tillsammans
 • Inriktad på att aktivt bidra till verksamhetens utveckling

För dig med ett brinnande ekonomiintresse kan vi erbjuda en utvecklande utmaning med placering centralt i Halmstad på Nordens mest prisbelönta bryggeri. Du ges möjligheter att arbeta både strategiskt och verksamhetsnära samt att vara med och påverka företagets fortsatta inriktning och utveckling.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 3/11. Frågor kring tjänsten besvaras av Andreas Nilsson 0701–460391 och Carin Mossberger 0701–460390.

Vi ser fram emot din ansökan!