Finansiell Controller

Länsförsäkringar Halland är försäkringsbolag, bank, och fastighetsförmedling under ett och samma tak. Vi ägs av våra kunder och kan koncentrera oss helt på deras bästa. För att jobba hos oss måste du därför ha ett genuint intresse av att hjälpa människor och förstå deras utmaningar. Med ett av branschens starkaste varumärken arbetar vi varje dag för att skapa trygghet och en enklare tillvaro för hallänningarna. Vi drivs av vår värdegrund – Halländska, Hållbara, Hängivna – som också präglar vårt arbetsklimat och gör oss till en uppskattad arbetsgivare.

Vi söker en Finansiell Controller

Länsförsäkringar Halland erbjuder en attraktiv arbetsplats och en atmosfär som skapar mervärde för medarbetaren. Ekonomiavdelningen är välfungerande med högt engagemang och kompetens samt ett fint samarbete. Välkommen till en intressant och omväxlande tjänst där du får möjligheten att utvecklas tillsammans med Länsförsäkringar Halland.

I din roll som Finansiell Controller ingår du i redovisningsteamet om fyra personer. Teamet ansvarar för den interna och externa redovisningen, rapportering till företagsledningen, finansinspektionen och årsredovisningar samt tillämpning av redovisningsregler. I teamets ansvarsområde ligger för närvarande även att vara delaktig i förvaltning av affärs- och beslutsstödsystemet.

Arbetsbeskrivning

Som Finansiell controller ansvarar du för analyser, kommentarer och sammanställningar över den finansiella utvecklingen i bolaget. För att utföra detta jobb har du nära kontakt med ansvariga inom våra stödfunktioner och våra affärscontrollers. Du utvärderar nya affärsmöjligheter och förändrad styrning av de interna processerna och stöttar verksamheten i de prognos- och planeringsprocesser vi regelbundet genomför. Du kommer också att ansvara för att tillhandahålla rapporter till verksamheten för all typ av finansiell uppföljning.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • Utveckling av rutiner & processer
  • Analys
  • Rapportering
  • Budget & prognos
  • Kvalitetssäkring av data

Din bakgrund

För att lyckas i den här rollen är det bra med erfarenhet från bank- och försäkringsverksamhet, men inget krav. Det är viktigt att du förstår de ekonomiska flödena och har en stark analytisk förmåga. Utöver det är du vara van att arbeta processorienterat, hantera stora datamängder och vara en god kommunikatör. Det är viktigt att du trivs i miljöer där tempot ibland är högt och att du har struktur och kan prioritera. Självklart håller din leverans alltid hög kvalitet och du vill utvecklas i din roll.

Vi söker dig med en ekonomisk universitets- eller högskoleutbildning med några års arbetslivserfarenhet som kvalificerad redovisningsekonom eller controller. Vi ser det som meriterande om du även har kunskap och kompetens inom finansområdet samt god kunskap inom redovisning. Du har mycket god systemvana och goda kunskaper i Excel. Det är ett stort plus om du har erfarenhet av de system vi använder, Hogia affärssystem, Centsoft, IVAR och Mercur.

Din profil

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du ska kunna jobba i grupp men även vara drivande inom ditt eget område varför social kompetens är viktigt. Du behöver ett analytiskt sinne och genuint intresse för siffror, och sätter dig snabbt in i och lär dig om verksamheten och deras processer. Att vara kreativ och lösningsorienterad är en styrka och du behöver klara av att jobba mot och leverera inom ramen för våra deadlines. Som person trivs du med att arbeta såväl i grupp som självständigt och att ha många projekt pågående samtidigt. Det är en fördel om du som person är pedagogisk och att på ett enkelt sätt presentera och visualisera analyserna för verksamheten.

Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid placerad på Länsförsäkringar Hallands kontor i Halmstad, på sikt finns möjlighet att arbeta från Länsförsäkringar Hallands övriga kontor i länet.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakt Carin Mossberger 0701-460 39o eller Andreas Nilsson 0701-460 391. Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast den 27/6.

Välkommen med din ansökan!