Head of Business Control

Euromaster är ett starkt varumärke och en del av den framgångsrika Michelinkoncernen. Euromaster är en ledande aktör inom däck- och bilservicebranschen med en vision att skapa ”En enkel tillvaro för alla på väg”. Med tydligt kundfokus, ett starkt nätverk, däckerbjudande med ”one-stop-shop” och välutvecklade serviceerbjudanden möter företaget framtiden. Alla på Euromaster arbetar efter ledorden att hålla det enkelt, få det gjort, arbeta säkert och att vara stolta över sin insats. Med en vision grundad i mobilitet och enkelhet, står vi väl rustade att ta oss an framtiden. Euromaster omsätter 1,5 mdr och har cirka 470 anställda. Läs mer om oss och koncernen på www.euromaster.se och www.michelin.com/eng/

Nu söker vi en Head of Business Control

Transportsektorn är under stark förändring drivet av nya drivmedel, digitalisering, krav på hållbarhet och mobilitet. Förändrade kundbehov ger såväl möjligheter som utmaningar. Vi söker dig med ett genuint intresse för förändring och erbjuder stora möjligheter till påverkan och utveckling. Du har en stark vilja att framgångsrikt bidra till verksamheten både analytiskt, pedagogiskt och affärsmässigt.

Tjänsten innebär många internationella kontaktytor och du arbetar nära koncernens chef för Controlling i Frankrike. Du kommer även vara en del av koncernens internationella controllernätverk. Ekonomifunktionen i Sverige består av femton personer och du rapportera till CFO samt har personalansvar för en Controller.

I denna nyckelroll kommer du fungera som ett aktivt affärsstöd till verksamheten och driva förändringsresan framåt. Tjänsten innehåller både möjligheten att arbeta strategiskt tillsammans med ledningsgruppen men samtidigt nära den dagliga verksamheten. I de arbetsuppgifterna ingår:

  • Rapportering och analys av månadsbokslut
  • Utveckling av processer och affärsstödjande system
  • Driva utvecklingen av BI-lösningar
  • Verksamhets- och lönsamhetsanalyser
  • Budget-och prognosprocesser
  • Bokslutsarbete i tätt samarbete med Redovisningschefen
  • Föredragande i ledningsgruppen

Vi tror det är en fördel om du har erfarenhet från en internationell geografiskt utspridd verksamhet. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi och minst fem års erfarenhet som Business Controller och god förståelse för redovisning. Har du varit en drivande kraft i en tidigare förändringsresa är detta positivt. För att lyckas krävs goda kunskaper i engelska, affärssystem och MS Excel.

Som person är du analytisk och är van att hantera stora mängder data. Du har ett öga för detaljer utan att tappa överblicken. Eftersom rollen har många kontaktytor krävs förmågan att kommunicera och skapa goda arbetsrelationer. Förmodligen trivs du med att förklara ekonomiska termer för att skapa förståelse för förändringar i organisationen.

Tjänsten är placerade i trevliga lokaler i Varberg men företaget har delvis en hybrid arbetsmodell. Du erbjuds kollegor över hela Sverige och Europa. Tillsammans med olika bakgrunder och talanger inom bolaget ges du unika möjlighet till erfarenhetsutbyte, utbildning och personlig utveckling i en dynamisk arbetskultur.

I denna rekrytering samarbetar Euromaster med Nilsson & Mossberger. Frågor kring tjänsten besvaras av Andreas Nilsson 0701–460 391 och Carin Mossberger 0701–460 390. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!