Head of Operations

På Eleiko arbetar vi för att göra människor starkare så de kan prestera bättre inom sin idrott och i livet. I över 60 år har Eleiko varit världsledande inom internationell tyngdlyftning, styrkelyft, gym och fitness. Produkterna ses på internationella mästerskap och på de främsta träningsanläggningarna världen över. Huvudkontor samt produktion och centrallager ligger i Halmstad. Försäljning drivs genom 6 helägda internationella dotterbolag samt medarbetare runt om i övriga världen. Bolaget omsätter drygt 600 mkr och har totalt strax under 200 anställda. Eleikos grundvärderingar sammanfattas i bolagets motto ”Set your bar high, be kind, and do more of what makes you stronger”. För mer information om företaget se: www.eleiko.com

Nu söker vi en Head of Operations

Eleiko driver en tydlig tillväxtstrategi med stort fokus på produkt- och sortimentsutveckling samt att bygga en starkare supply chain med ökad grad av egen tillverkning. Vi söker nu en nyckelperson och stark ledare inom Operations som tillsammans med ledningsgruppen, VD och styrelse driver företaget framåt enligt långsiktiga strategiska mål. Bolagets omsättning har nästan dubblats under de senaste fem åren och med din hjälp jobbar vi för att göra samma resa den kommande tiden.

För rätt person är det en spännande roll med möjlighet till stort inflytande och korta beslutsvägar. Tjänsten har initialt 5 direktrapporterande avdelningschefer och ett 50-tal medarbetare. Du rapporterar direkt till VD och ingår i koncernens ledningsgrupp. Till dina ansvarsområden direkt kopplade till den långsiktiga tillväxtstrategin hör:

  • Utveckla en effektiv produktionsprocess vilket innefattar investeringar i utrustning och automation för befintlig och ny produktion.
  • Skapa förutsättningar för en effektiv och lönsam logistikhantering i ett nybyggt centrallager.
  • Utveckla inköpsprocesser och kategoristyrning, säkerställa materialtillgång och optimera kapitalutnyttjandet.
  • Leda och utveckla kvalitets- och hållbarhetsarbetet vilket centrerar kring utveckling av bolagets ledningssystem.

Vi ser att du har gedigen erfarenhet som ledare och brinner för att skapa framgångsrika team. Du har förmågan att kunna identifiera, utveckla och säkerställa rätt kompetens för att nå framgång.

Du är trygg och samarbetsinriktad i ditt ledarskap och som person är du resultatdriven, strukturerad och besitter en god analytisk förmåga. För att nå framgång bör du kunna flytta fokus från strategi- till operativa frågeställningar samt kunna verkställa effektivt.

Affärsmannaskap är något som intresserar dig och du har god förmåga att applicera det i ditt arbete. Från dina tidigare roller har du en god förståelse för hela kedjan från produktutveckling, inköp, materialförsörjning, tillverkning, lagerhantering och till utleverans. Produkt-, kvalitets- och processutveckling har varit viktiga delar i dina tidigare roller. Din erfarenhet av tillverkande bolag, automation och högt ställda krav på kvalitet och hållbarhet är intressant för oss. Du har förmodligen en relevant akademisk utbildningsbakgrund och goda kunskaper i engelska.

För att trivas behöver du förmodligen utmanande mål och en ambitiös tillväxtplan i en kreativ miljö. Vi ser gärna att du som oss har ett stort intresse för träning och hälsa.

Bolaget är familjeägt med sina rötter i Halmstad. Ägarnas engagemang för verksamheten är stort samtidigt som familjen verkar aktivt för att bolaget ska vara ägarstyrt med tydliga roller och befogenheter.

Tjänsten är placerad i Halmstad. Frågor besvaras av Andreas Nilsson 0701–460 391 och Carin Mossberger 0701–460 390 på Nilsson & Mossberger. Vi ser fram emot din ansökan snarast.

Varmt välkommen med din ansökan!