HR-generalist

 

Diab AB är ett företag med verksamhet inom kompositmaterial och sandwichteknologi. Produkterna används över hela världen inom Marin-, Vind-, Aero-, Transport- och Industrisegmenten. Diab AB ingår i Diab-Koncernen med sina fyra huvudsakliga produktionsenheter i Sverige, USA, Kina och Italien. Bolaget är representerat via egna försäljningsbolag på den inhemska och internationella marknaden. Koncernen omsätter ca 1,5 miljard och har ca 1240 anställda. Diab AB är ett produktionsbolag som omsätter ca 545 miljoner och har ca 220 anställda. Fabriken i Laholm är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com.

Diab AB söker HR-generalist

Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Diab tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver Diab sin utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete.

Vad du kommer att göra

Som HR- generalist kommer du att arbeta brett och verksamhetsnära inom hela HR-området. Du är ett naturligt stöd för verksamheten, cheferna och medarbetarna. Du kommer att vara med och utveckla vårt verksamhetssystem samt förbättra befintliga strukturer och processer med stort fokus på kompetensutveckling. Du kommer att vara stöd till HR-administratörer i upprättande av anställningsavtal, rehabiliteringsprocesser och arbetsmiljöfrågor. Du kommer att vara delaktig i rekryteringsprocesser och stärka Diabs varvarumärke mot kandidatmarknaden. Du förbereder och genomför fackliga förhandlingar såsom löpande MBL- och löneförhandlingar och är delaktiv vid omorganisation.

Vem är du

Du arbetar självständigt och är initiativtagande och har en stark drivkraft att genomföra och avsluta dina uppgifter. Det är viktigt att du vågar ställa krav, är kommunikativ och har förmåga att skapa goda relationer till både medarbetare, chefer och fackförbund. Som person är du prestigelös och har lätt för att skapa förtroende. Du uppskattar den dagliga kontakten med chefer, medarbetare och kollegor. Du brinner för att ge god service och du vill överträffa förväntningarna. Som person är du positiv och har en hög arbetsmoral där du ser möjligheter istället för problem.

Vad du behöver kunna

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom HR och som har minst 3-5 års erfarenhet av brett HR arbete. Du har god kunskap i kollektivavtal, lagar och arbetsrätt. Du ska vara en naturlig kommunikatör. Vi ser gärna att du har erfarenhet från ett medelstort till större företag med produktioninriktning. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Ansökan

I rekryteringsärendet samarbetar Diab AB med Nilsson & Mossberger. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa till rekryteringskonsulterna Carin Mossberger, 0701-460 390 eller Andreas Nilsson 0701-460 391. Urvalet sker löpande och annonsen kan därför stängas innan sista ansökningsdagen 2017-07-02.

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara ett hållbart och välkomnande företag. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Ansök nu