Inköpsansvarig

 

Diab är världsledande inom utveckling, tillverkning och försäljning av kärnmaterial till olika typer av sandwich-kompositlösningar som gör kundernas produkter starkare, lättare och smartare. Diabs kärnmaterial används bland annat till vingar i vindkraftverk, vid tillverkning av båtar, flygplan, tåg och bussar samt inom byggnadskonstruktion. 

Idag är Diab en av världens största tillverkare av strukturella kärnmaterial med en omsättning på ca 1,5 miljard SEK och 1 300 medarbetare. Med 6 strategiskt placerade tillverkningsenheter och 14 helägda försäljningsbolag runt om i världen är Diab väl positionerat för att erbjuda sina globala kunder service på lokal nivå. Diab AB i Laholm är ett produktionsbolag med en omsättning år 2017 på 532 miljoner och 220 anställda. Fabriken är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com.

Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Vi tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver vi vår utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete.

Diab söker inköpsansvarig

Trivs du i en roll med många kontaktytor och gillar förhandlingar? Har du flerårig erfarenhet av inköp och vill utveckla en inköpsfunktion? Då är den här rollen något för dig!

Som inköpsansvarig har du det övergripande ansvaret för inköpsfunktionen. Du leder arbetet som är ett verksamhetsnära stöd till hela organisationen både vad gäller strategiska och operativa frågor. En viktig uppgift är att arbeta med befintliga och nya leverantörer för att optimera kostnader, kvalitet och leveransprecision. I arbetet ingår många kontaktytor, såväl internt och externt. Du är en god kommunikatör och har förmågan att på ett förtroendefullt sätt bedriva förändringsarbete i verksamheten och samtidigt vinna gehör för de strategiska upphandlings- och inköpsfrågorna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitetsexamen inom inköp, ekonomi eller logistik och flerårig erfarenhet av inköp, gärna inom kemisk industri i internationell miljö. Du ska ha vana av att arbeta med hela Supply chain området och kommer även att driva VMI och andra Supply Chain uppgifter. Vi ser som en självklarhet att du har erfarenhet från förhandlingar och avtalsskrivande. Du måste behärska engelska väl, såväl i tal som skrift, då flera av våra leverantörer är internationella.

Personliga egenskaper

Din erfarenhet är viktig, men vi lägger störst vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är en person med stark drivkraft som gillar att driva förändringar och hela tiden hitta nya möjligheter. Du kan kombinera analytisk förmåga och affärsmässighet med god kommunikativ förmåga och du är en trygg och kompetent ledare. Rollen kräver stort engagemang och förmåga att ta egna initiativ.

För rätt person erbjuder vi ett arbete i ett framgångsrikt och spännande företag. Din insats blir av stor betydelse för verksamhetens fortsatta tillväxt och framgång!

Ytterligare information och kontaktinformation

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100 %, tillträde snarast. Tjänsten är placerad i Laholm och du kommer att rapportera till Supply Chain Manager på Diab AB. Du får inte vara astmatisk eller allergisk mot isocyanater.

I denna rekrytering samarbetar vi med Nilsson och Mossberger. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Carin Mossberger på 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast den 28/2.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu