Inköpschef

Hyma Skog & Trädgård är moderbolag till Hylte Jakt & Lantman, Maskinklippet och DUAB. Koncernen har en stark och lönsam tillväxt driven av e-handel och digitalisering där bolagen är marknadsledande i sina respektive segment – jakt, skog & trädgård, maskiner och verktyg. Som kund kan man förvänta sig högsta möjliga kunnande, engagemang och personlig service när du besöker; hylte-lantman.com, maskinklippet.se eller duabhuset.se. Koncernen omsätter cirka 700 mkr och har närmare 100 anställda.

Nu söker vi en utvecklingsinriktad Inköpschef

Är du analytisk, samarbetsinriktad och intresserad av att driva inköpsfunktionen i en expansiv koncern? Inköpschefen kommer spela en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av företaget.

Du får det övergripande ansvaret för koncernens inköp vilket innebär att etablera effektiva och lönsamma inköpsprocesser. Samordning, utveckling och uppföljning är nyckelområden där dina analyser ligger till grund för den fortsatta inriktningen.

Tillsammans med kompetenta kollegor i koncernens tre bolag, skapar du struktur och tydlighet i processerna genom ökad kommunikation och samordning. Du driver inköpsarbetet framåt mot uppsatta mål där digitalisering är en självklar del. På strategisk nivå samarbetar du tätt med nyckelpersonerna i koncernledningen och du rapporterar till VD.

Goda relationer till leverantörer och samarbetspartners är en av förklaringarna till framgången idag och kommer vara så även i framtiden. Leverantörerna återfinns i Sverige, Europa, Asien och USA. Rollen har många kontaktytor både internt i organisationen och ut mot leverantörerna.

Vi tror att du har en ledande roll inom internationellt inköp idag med eget lönsamhetsansvar. Erfarenhet från Asien ser vi som en merit. Förhandling har varit en naturlig del i dina tidigare roller tillsammans med en hög grad av digitalisering och du har erfarenhet av att strukturera och samordna inköpsarbete. Du är analytisk och är van vid att hantera stora datamängder och driva förändringar. Troligtvis har du en akademisk utbildningsbakgrund och behärskar engelska.

Som person är du affärsmässig och strategisk och strävar efter effektivitet och lönsamhet. Samtidigt har du förmågan att sprida energi genom ett genuint engagemang och intresse förinköpsfunktionens del av värdekedjan. Vi värdesätter en prestigelös och jordnära framtoning vilket ligger i linje med företagets värderingar och vilja att skapa nöjda kunder.

HYMA Skog & Trädgård har idag fysiska butiker och marknadskontor i Hyltebruk (Hylte Jakt & Lantman), Mörrum (Maskinklippet) samt Mönsterås (DUAB). Gemensamt logistikcenter med centrallagerfunktion och e-handelsdistribution har under året etablerats i Falkenberg.

Den här tjänstens placering är i Hyltebruk.

Är du intresserad av att ta nästa steg och känner igen dig i beskrivningen? Vi ser fram emot din ansökan senast den 18/10. Frågor kring tjänsten besvaras av Andreas Nilsson 0701–460391 och Carin Mossberger 0701–460390.

Välkommen med din ansökan!