Inköpschef

 

Gnotec Sweden är ett högautomatiserat företag specialiserat på avancerad pressning i kombination med motstånds-smältsvets- och robotsvetsning. Kunderna består av europeisk fordons- och verkstadsindustri. Företaget har ca 375 anställda och omsättningen uppgår till ca 750 Msek. Koncernen Gnotec Group har totalt ca 700 anställda i sina verksamheter i Sverige, Slovakien och Kina. Omsättningen uppgår till ca 1,2 Mdkr. För mer information om verksamheten, se www.gnotec.com

Nu söker vi en Inköpschef

Vi söker en person som effektivt och kostnadsmedvetet kan leda inköpsarbetet mot uppställda mål. Rollen innebär personalansvar och du leder ett team på tre personer. Förutom det övergripande inköpsansvaret driver du även självständigt vissa kritiska inköpskategorier såsom råmaterial, maskiner och verktyg.

En viktig del av rollen är bedömning, uppföljning och utveckling av centrala leverantörer med avseende på kvalitet, certifiering, leveranssäkerhet och prisnivå. Hit hör även underhållet av leverantörsregistret. Ständiga förbättringar av rutiner och arbetsuppgifter, i och utanför affärssystemet, ingår därför som en naturlig i rollen tillsammans med EDI flödet mot leverantörer.

Ansvaret för policy, strategier, leverantörsdokumentation och kontraktsformat ingår likaså. Du rapporterar till Platschef och sitter med i ledningsgruppen.

Troligtvis har du gedigen erfarenhet av en liknande befattning i ett tillverkande företag. Du har en teknisk/kommersiell högskoleutbildning, en modern syn på inköpsfunktion och goda kunskaper inom material- och produktionsstyrning. Rollen kräver mycket god förhandlingsvana och utmärkta kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet från fordonsbranschen är en klar fördel. Du är en van dator- och affärssystemanvändare.

Som person är du kommunikativ, positiv och engagerad. Du är trygg i din ledarroll vilket innebär tydlig, stödjande och drivande. Ditt arbetssätt kännetecknas av effektivitet, struktur och uthållighet.

Är du intresserad av en omväxlande och utmanande ledarroll i ett företag som ligger i branschens absoluta framkant? Vi ser fram emot din ansökan senast den 25/2. Frågor kring tjänsten besvaras av Andreas Nilsson 0701–460 391 eller Carin Mossberger 0701–460 390. Tjänsten är placerad i Kinnared och Reftele.

Ansök nu