Inköpschef

 

Phoniro är ett svenskt bolag med en internationell agenda. Vi är 75 anställda och omsätter drygt 140 MSEK och är idag en marknadsledande leverantör av välfärds­teknik för äldreomsorg och funktionshinderområdet. Ett område i stark tillväxt när fler blir allt äldre och vi måste hitta nya vägar för att säkra välfärden. Phoniro möjliggör en värdigare och tryggare ålderdom för fler. Phoniro Care är namnet på den gemensamma Cloud plattformen för Phoniros alla vård- och omsorgslösningar och inkluderar digital nyckelhantering, tid- och insatsuppföljning, larmsystem och e-tillsyn. Närmare 200 kommuner och privata vård- och omsorgsbolag i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Holland använder Phoniros lösningar idag. Våra kontor finns i Halmstad, Norrköping, Stockholm, Göteborg, Luleå, Danmark och Holland. För mer information om företaget se: www.phoniro.se

Med placering i Halmstad söker vi nu en:

Inköpschef

Som inköpschef på Phoniro kommer du att ha ett totalt inköpsansvar för både direkt och indirekt material och tjänster. Du arbetar brett och är operativ i inköpsarbetet samtidigt som du strategiskt leder och driver inköpsfunktionen framåt i syfte att ytterligare stärka konkurrenskraften. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga avdelningar inom koncernen, framförallt med produktion, utveckling samt med produktägare. Initialt har du personalansvar för en person.

Phoniro är marknadsledare inom sitt område och även ledande innovatör på marknaden. Det är viktigt att inköpsfunktionen dels säkerställer befintliga materialflöden in till bolaget och samtidigt ligger i framkant och hittar rätt leverantörer till nya produkter.

I rollen som inköpschef på Phoniro ansvarar du för att:

  • Utveckla koncernens inköpsprocess med fokus på de strategiska inköpen
  • Leda och utveckla medarbetarna i teamet
  • Identifiera och utveckla leverantörer globalt
  • Åstadkomma effektiv konkurrens och sänkta totalkostnader
  • Säkerställa effektiv materialförsörjning och låg kapitalbindning
  • Utveckla och följa upp KPI: er
  • Förhandla och förvalta avtal med leverantörer

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete på strategisk nivå, med fördel i internationell miljö och gärna från en tillverkande industri. Du har stort tekniskt intresse och en god teoretisk kunskapsbas. Planering och genomförande av inköpsprojekt, förhandlingar och långsiktiga leverantörskontakter har varit naturliga delar i tidigare roller.

Självklart är du en trygg användare av affärssystem, med god förståelse för vikten av att hålla systemet uppdaterat med rätt grunddata. Meriterande om du arbetat i SAP B1. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Som person är du analytisk och strukturerad och har öga för detaljer. Du har en god kommunikationsförmåga och hanterar ditt arbete på en professionell nivå. Vidare tror vi du är kvalitetsmedveten, angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines.

Du gillar att kavla upp ärmarna och stimuleras av tillväxt samt trivs i ett framåtdrivande bolag med hög ambitionsnivå.

Välkommen till en riktigt spännande roll, ett gott team och ett bolag som gör skillnad, på riktigt!

För mer information om tjänsten kontakta Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Vi ser fram emot din ansökan snarast.

 

Ansök nu