IT Controller

NIBE AB i Markaryd är ett ledande energiteknikföretag med en omsättning på cirka 4 miljarder kr/år med ca 1200 anställda i Markaryd. NIBE tillhör de marknadsledande i Europa med ett produktsortiment som består av marknadens bredaste program av värmepumpar, varmvattenberedare, solpaneler, biobränsleprodukter, ventilationsprodukter, fjärrvärmeutrustning, braskaminer mm. NIBE AB ingår i börsnoterade NIBE Industrier som har en omsättning på cirka 22 miljarder kr och cirka 17000 anställda i drygt 30 länder i Europa, Nordamerika, Asien och Australien. För mer information om företaget se: www.nibe.se

Nu söker vi en IT Controller till NIBE i Markaryd

Vi söker nu en analytisk, strukturerad och proaktiv IT Controller som förstärkning till NIBE AB’s administrativa avdelningar. Som bekant arbetar NIBE i en expansiv bransch i ständig utveckling med goda framtidsutsikter och det finns stora möjligheter att själv påverka och utforma arbetets innehåll.

Välkommen till en arbetsplats i en internationell miljö med många möjligheter!

Arbetsuppgifter:

Som IT Controller har du ett övergripande ansvar för processer och rutiner kring IT-avdelningens finansiella aktiviteter genom att utveckla och följa upp dessa, allt i nära samarbete med IT- och ekonomiansvariga. Licenser, kontrakt, helpdeskfunktioner och gemensamma IT-kostnader är områden som du kommer att arbeta med, framförallt vad gäller avtal mellan vissa av koncernens bolag, internprissättning samt kommunikationen av dessa.

Att budgetera och följa upp kostnader blir också viktiga uppgifter. Vidare tar du en aktiv roll i projekt på IT-avdelningen samt ansvarar för den ekonomiska uppföljningen av dessa.

NIBE i Markaryd ansvarar för IT-strukturen i cirka 40–50 bolag inom koncernen, huvudsakligen utländska verksamheter. Du blir länken mellan den centrala IT-avdelningen, ekonomiavdelningen och dessa bolag.

Din bakgrund:

Du har bred kunskap och erfarenhet från ekonomiområdet, gärna med god förståelse för IT-frågor, och gärna från en internationell koncern.

Som person är du kommunikativ, strukturerad och noggrann, trivs med att skapa ordning och reda och har en god analytisk förmåga. Du behärskar NIBEs koncernspråk engelska väl i tal och skrift vilket är nödvändigt för kontakter med dotterbolagen. Du har relevant akademisk utbildning, gärna civilekonom och ett antal års arbetslivserfarenhet som controller.

Ansökan:

Vi tillämpar löpande rekrytering varför vi önskar din ansökan snarast. Nibe samarbetar med Nilsson & Mossberger och frågor besvaras av Andreas Nilsson 0701–460391 eller Carin Mossberger 0701–460390.

Hjärtligt välkommen!