Kemiingenjör

Diab är världsledande inom utveckling, tillverkning och försäljning av kärnmaterial till olika typer av sandwich-kompositlösningar som gör kundernas produkter starkare, lättare och smartare. Diabs kärnmaterial används bland annat till vingar i vindkraftverk, vid tillverkning av båtar, flygplan, tåg och bussar samt inom byggnadskonstruktion.

Diabkoncernen är en av världens största tillverkare av strukturella kärnmaterial med en omsättning på ca 1,5 miljard SEK och 1 300 medarbetare. Med sju strategiskt placerade tillverkningsenheter och 16 helägda försäljningsbolag runt om i världen är Diab väl positionerat för att erbjuda sina globala kunder service på lokal nivå. Diab AB i Laholm är ett produktionsbolag med en omsättning på 545 miljoner och 220 anställda. Fabriken är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com

Diab söker en Kemiingenjör

Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Vi tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver vi vår utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete.

Dina arbetsuppgifter

Som kemiingenjör ska du stödja och förbättra vår processtillverkning av block och våra vidare bearbetningssteg i produktionen tillsammans med produktionspersonal och dess arbetsledning, i enlighet med gällande lagstiftning, mål, planer och rutiner. I Laholm arbetar vi med tillverkning av Diabs kärnmaterial, Divinycell. Du bevakar kvalitetsutfallet från produktionen och agerar på avvikelser här samt driver och stöttar interna strategiska förbättringsprojekt. Du kommer att delta i interna projektgrupper inom material- och produktionsmetodik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • driva och/eller stötta förbättringsprojekt med hjälp av bland annat statistiska verktyg
  • följa produktionsutfall, påtala avvikelser och delta eller driva felsökningsarbete
  • optimera produktionen för tillverkning av Divinycell med syfte att minska processvariationer, bibehålla kvalitet, öka kapacitet och optimera kostnadsbild
  • ge support till produktionen inom verksamhetsområdet

Du kommer att rapportera direkt till Teknisk chef.

Din profil

Vi tror att du är civilingenjör i kemiteknik med inriktning mot process, polymera material eller likvärdigt. Du är relativt nyutexaminerad och har ett par års arbetslivserfarenhet inom yrket.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • polymer- och processindustri
  • utvecklingsarbete
  • arbete i projektform
  • förbättringsarbete med hjälp av statistiska verktyg. Gärna utbildad Blackbelt
  • hantering och bearbetning av stora datamängder

Det är viktigt att du har en bra kommunikativ förmåga, då du kommer ha många kontaktytor både internt och externt. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Personliga egenskaper som vi värdesätter högt är att du är noggrann, ansvarsfull och effektiv. Du ska vara självgående och drivande och tycka om att lösa problem. Du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du erbjuds

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande jobb på ett internationellt företag där du har utmärkta möjligheter att växa både personligt och karriärmässigt. Du kommer att få möjlighet att arbeta i många typer av projekt. Du blir del i ett team där man har en direkt och öppen kommunikation och du får möjlighet att ta initiativ och delta med en positiv attityd.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Nilsson & Mossberger. Har du frågor om tjänsten är du välkommen attringa rekryteringskonsulterna Carin Mossberger, 0701-460 390 eller Andreas Nilsson 0701-460 391. Sista ansökningsdag 2019-09-22.

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara ett hållbart och välkomnande företag. Vi eftersträvar och värdesätter en jämn könsfördelning, olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.