Kemiingenjör

 

Diab AB är ett företag med verksamhet inom kompositmaterial och sandwichteknologi. Produkterna används över hela världen inom Marin-, Vind-, Aero-, Transport- och Industrisegmenten. Diab AB ingår i Diab-Koncernen med sina fyra huvudsakliga produktionsenheter i Sverige, USA, Kina och Italien. Bolaget är representerat via egna försäljningsbolag på den inhemska och internationella marknaden. Koncernen omsätter ca 1,5 miljard och har ca 1240 anställda. Diab AB är ett produktionsbolag som omsätter ca 545 miljoner och har ca 220 anställda. Fabriken i Laholm är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com.

Vi söker Kemiingenjör till Diab AB

Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Diab tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver Diab sin utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete.

Dina arbetsuppgifter

Som Kemiingenjör ska du driva och utveckla vår processtillverkning av block tillsammans med produktionspersonalen och dess arbetsledning, i enlighet med gällande lagstiftning, mål, planer och rutiner. I Laholm arbetar vi med tillverkning av Diab:s kärnmaterial. Du bevakar kvalitetsutfallet från produktionen samt driver och stöttar interna strategiska förbättringsprojekt inom nya råvaror, produkter och produktionsmetoder. Du kommer att delta i interna projektgrupper inom material och produktionsmetodik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att: 

  • driva och/eller stötta förbättringsprojekt enligt sex sigma metodiken
  • följa statistik, påtala avvikelser och delta eller driva felsökningsarbete
  • utveckla och förbättra processen för tillverkning av Divinycell med avseende på materialegenskaper, kvalitet, kapacitet och kostnadsbild
  • ge support till blockproduktionen inom verksamhetsområdet

Du ska följa upp produktionskvaliteten, utveckla nya och förbättra redan etablerade metoder. Du kommer att rapportera direkt till Driftschefen. Vi erbjuder ett spännande och omväxlande arbete.

Din profil

Vi tror att du är civilingenjör i kemiteknik med inriktning mot process, material eller likvärdigt. Du är relativt nyutexaminerad och har ett par års arbetslivserfarenhet inom yrket. Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • plast- och processindustri
  • utvecklingsarbete
  • arbetat i projektform
  • förbättringsarbete gärna enligt sex sigma principen

Det är viktigt att du har en bra kommunikativ förmåga, då du kommer ha många kontaktytor både internt och externt. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Personliga egenskaper som vi värdesätter högt är att du är noggrann, ansvarsfull, effektiv. Du ska vara självgående och drivande och tycka om att lösa problem. Du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Ansökan

I rekryteringsärendet samarbetar Diab AB med Nilsson & Mossberger. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att  ringa rekryteringskonsulterna Carin Mossberger, 0701-460 390 eller Andreas Nilsson 0701-460 391. Urvalet sker löpande och annonsen kan därför stängas innan sista ansökningsdag 2017-07-02.

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara ett hållbart och välkomnande företag. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Ansök nu