Konsult inom kommunal verksamhet

Vi hjälper Sveriges kommuner att få resurserna att räcka till. Detta gör vi genom att synliggöra brister, identifiera möjligheter och föreslå lösningar med utgångspunkt i individens behov. Våra skräddarsydda mjukvaror och tjänster hjälper kommunala verksamheter att bedöma behov ändamålsenligt, resursfördela och skapa systematik för att göra arbetet mer verkningsfullt. Vi planerar för framtida behov, utvärderar och jämför utfall med ett stort antal andra kommuner i Sveriges alla län. Vårt underlag hjälper kommunerna att fatta välgrundade beslut och göra bättre prioriteringar för hur resurserna ska fördelas och användas mer effektivt. Till skillnad från generella produkter och traditionella managementkonsulter med ett allmänt erbjudande, har vi en lång historik av hårt avgränsad specialisering, där vi enbart jobbat med offentlig sektor och alltid utnyttjat specialgjorda mjukvaror och individbaserade data.Vi har genom åren skapat ett stort och helt unikt jämförelsematerial. Vi utvecklar kontinuerligt nya tjänster och mjukvaror för att möta kommunernas utmaningar och strävar alltid efter att ligga i absolut framkant inom vår nisch. Vi tänker långsiktigt och i princip alla våra kunder återkommer varje år. För mer information se: ensolution.se

Nu söker vi en konsult inom kommunal verksamhet

Vill du bidra till att utveckla verksamheten inom utbildningssektorn? Är du en analytisk, nyfiken och samarbetsinriktad person kan detta vara rätt utmaning för dig.

Arbetsuppgifter

Ensolution söker dig som vill arbeta som konsult mot utbildningssektorn. Vi vill gärna att du allt eftersom tar en central roll i att driva Ensolutions expansion i Halmstadområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet från utbildningssektorn, kommunal verksamhet eller annan offentlig verksamhet. Initialt bistår du övriga konsulter i projekten med analyser och presentationer. Du kommer även få möjligheten att delta i externa aktiviteter såsom konferenser, seminarier, analysdagar och workshops. I det samarbetsinriktade arbetsklimatet kommer du få stöttning i din egen utveckling och få mer ansvar med tiden.

Till de huvudsakliga arbetsuppgifterna hör:

  • Insamling och bearbetning av data
  • Utförande av kostnadskalkyler
  • Verksamhetsgenomlysningar
  • Analys och sammanställning av material
  • Muntlig och skriftlig presentation

Är du den vi söker?

Du har några års relevant erfarenhet från aktuell verksamhet – antingen som anställd eller som konsult. Du har kanske jobbat som ekonom eller controller inom offentlig verksamhet. Du har en ekonomisk utbildningsbakgrund och goda IT-kunskaper. Kunskaper i verksamhetssystem och ekonomiprocesser värderas högt.

För att trivas tycker du om att arbeta med siffror, analys och IT-system. Rollen kräver erfarenhet av att hantera stora datamängder, kunskaper inom verksamhetssystem och Excel.

Vi tror på frihet under ansvar och söker en självständig person som förstår vikten av integritet, är lösningsorienterad och målmedveten. Hos oss får du snabbt komma in och ansvara för hela processen från utveckling och försäljning till genomförande och uppföljning.

Givetvis är dina språkkunskaper i svenska mycket goda. Du har inga problem att resa, då våra projekt finns över hela landet. Antalet resor med övernattning är dock få.

Du erbjuds!

Hos oss hamnar du i ett litet flexibelt företag med korta beslutsvägar där du har stor möjlighet att påverka verksamheten, din egen arbetssituation och utveckling. Vi är opretentiösa människor som värderar samarbete och ett humanistiskt förhållningssätt. Detta gäller både kontakten med våra kunder och mellan medarbetare. Här finns ingen intern konkurrens, inga vassa armbågar, ingen ”up-or-out”-mentalitet, vi lyckas tillsammans!

I denna rekrytering samarbetar vi med Nilsson & Mossberger. Har du frågor kring tjänsten kontakta Carin Mossberger 0701-460390 eller Andreas Nilsson 0701-460391. Vi ser fram emot din ansökan snarast.

Varmt välkommen med din ansökan!