Kvalitets- och Hållbarhetschef

Hafi är ett familjeföretag som funnits i Brännarp på den Halländska landsbygden i 80 år. Från början ett litet musteri med leverantörer och konsumenter i närområdet – idag en modern livsmedelsindustri med små o stora kunder över hela världen. Hafi är en liten effektiv organisation, med korta beslutsvägar och personlig service, som kombineras framgångsrikt med stor produktionskapacitet och modern kvalitetsutveckling. Du kan läsa mer om oss på: www.hafi.com

Nu söker vi en Kvalitets- och hållbarhetschef som vill vara med på vår resa.

Har du erfarenhet av att arbeta inom kvalité och är van att arbeta mot högt uppsatta kvalitetsmål? Har du arbetat med produktsäkerhet och hållbarhet? Har du arbetat med LEAN som ledstjärna? Är du ansvarsfull, driven och har lätt att samarbeta? Då är detta en tjänst för dig!

Rollen

Som Kvalitets- och hållbarhetschef kommer du att arbeta tätt ihop med produktionsledet och rapportera direkt till vår VD. Du har en självklar plats i vår ledningsgrupp. Dina arbetsuppgifter kommer till stor del vara att upprätthålla och utveckla våra interna rutiner och vårt kvalitets- och miljöledningssystem. Du är ytterst ansvarig för att våra produkter är säkra ur ett kvalitets-miljö och hygienperspektiv.

Du kommer arbeta självständigt, vara modig och ta beslut likväl som du är en lagspelare, kan se helheten och förstå affären. Du ska hitta lösningar före andra ser problemet. Under 2019 kommer vi att arbeta mot en ISO 14001 certifiering.

Arbetsuppgifter

  • Ägare av kvalitets- och miljöledningssystem. Vi är sedan 2003 certifierade mot BRC.
  • Driva kvalitet, miljö och hållbarhetsfrågor på ledningsnivå.
  • Driva HACCP-arbetet.
  • Upprätta och utveckla rutiner gällande kvalitet, miljö och hygien.
  • Inspirera, entusiasmera och utbilda produktionspersonal gällande kvalitet, miljö och hygien.
  • Uppföljning av interna revisioner och korrigerande åtgärder.
  • Utföra riskbedömningar och provtagningar
  • Konsument och kundreklamationer
  • Övervakning och identifiering av livsmedel- och miljölagstiftning samt branschkrav.
  • Driva arbetet mot en ISO 14001certifiering

Kvalifikationer

Vi ser att du har relevant eftergymnasial utbildning inom kvalitet och/eller livsmedel samt att du har arbetat med kvalitet och hållbarhet i minst fem år. Du ska vara väl insatt i BRC. Även arbete enligt principen om LEAN är meriterande. Vi kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vidare ser vi att du har goda kunskaper i Office-paketet och andra administrativa verktyg och program. Du är van att arbeta i projektform, gärna som projektledare.

Personliga egenskaper

Din personlighet präglas av noggrannhet, ordning och reda. Du är prestigelös, ser vad som behöver göras samtidigt som du har skinn på näsan och vågar säga ifrån. Du är van att arbeta i rätt tempo och kan hålla deadlines.

Du är förtroendeingivande med en stor integritet. Du är resultatinriktad, driven och har förmågan att utveckla och implementera nya arbetssätt på ett innovativt sätt. Vi ser även att du är en initiativrik person som har lätt för att prioritera, fokusera på lösningar och möjligheter.

Ansökan

Har du frågor kring tjänsten kontakta Andreas Nilsson 0701–460 391 eller Carin Mossberger 0701 – 460 390. Välkommen med din ansökan senast den 28/6. Vänta inte med din ansökan då intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Tjänsten är placerad i Brännarp norr om Halmstad.