Kvalitets- och Miljösamordnare

Swea Rör & Stål AB startade sin verksamhet i Halmstad 2001 som ett led i Biancogruppens expansion. Sedan starten har bolaget haft en stark tillväxt med huvudkontor och lager i Halmstad, försäljningskontor i Örnsköldsvik samt etablerade samarbeten med valsverk runt om i världen. Vår organisation genomsyras av ett servicetänkande och vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt EN 1090. Miljöfokuset är stort på Swea Rör & Stål där vi hela tiden strävar efter att ligga i framkant. Vi är idag 35 medarbetare och har en omsättning på 280 miljoner. För mer info se: www.swearor.se

Nu söker vi en Kvalitets- och Miljösamordnare

Är du intresserad av att arbeta inom kvalité- och processutveckling? Swea Rör & Stål AB fortsätter växa och behöver nu utöka med ytterligare en medarbetare inom kvalité och miljö. Vi söker en person som i samarbete med ledningsgruppen och övriga kollegor driver det löpande kvalité-, miljö- och arbetsmiljöarbetet, samt andra förekommande administrativa uppgifter.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Säkerställa att ledningssystemen för kvalité- och miljöarbetet fungerar och är uppdaterade
 • Bevaka tillämpning av lagar, policys, rutiner och kundkrav
 • Kontinuerlig uppföljning av handlingsplaner och måluppfyllnad i det systematiska förbättringsarbetet
 • Driva och följa upp arbetet med reklamationer, avvikelser och tillbud
 • Samordna intern- och externrevisioner av våra ISO 9001 och
  ISO 14001 system
 • Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM)
 • Projektleda och arbeta med ny certifiering av standard ISO 45001
 • Teknisk support till våra försäljnings- och inköpsavdelningar
 • Dialog med kunder, leverantörer, certifieringsorgan och myndigheter i frågor som berör kvalité- och miljöfrågor
 • Effektivisera processer och rutiner genom digitalisering

Vi tror att du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet från stål- eller verkstadsindustrin är meriterande. Du har troligtvis en relevant utbildning från högskolan eller annan eftergymnasial utbildning. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska. Du är en van användare av Microsoft Office 365.

Du har ett genuint intresse för kvalité och förbättringsarbete. Du trivs med att arbeta självständigt i din roll där ditt arbetssätt genomsyras av engagemang, struktur och samarbete. Du har ett intresse av att lära dig nya saker och av att driva ditt område framåt. För oss är det viktigt att du har en prestigelös inställning.

Söker du en utvecklande kvalitetsroll på ett framgångsrikt och familjärt stålföretag i Halmstad? Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Halmstad. Frågor kring tjänsten besvaras av Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Vi ser fram emot din ansökan senast den 13/8, urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!