Kvalitetschef

Diab är världsledande inom utveckling, tillverkning och försäljning av kärnmaterial till olika typer av sandwich-kompositlösningar som gör kundernas produkter starkare, lättare och smartare. Diabs kärnmaterial används bland annat till vingar i vindkraftverk, vid tillverkning av båtar, flygplan, tåg och bussar samt inom byggnadskonstruktion. Diabkoncernen är en av världens största tillverkare av strukturella kärnmaterial med en omsättning på ca 1,5 miljard SEK och 1 300 medarbetare. Med sju strategiskt placerade tillverkningsenheter och 16 helägda försäljningsbolag runt om i världen är Diab väl positionerat för att erbjuda sina globala kunder service på lokal nivå. Diab AB i Laholm är ett produktionsbolag med en omsättning på 545 miljoner och 220 anställda. Fabriken är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com.

Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Vi tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver vi vår utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete.

Diab  söker en kvalitetschef

Som kvalitetschef hos oss kan du se fram emot en fartfylld vardag med många intressanta uppgifter. Din uppgift blir att leda det operativa och strategiska kvalitetsarbetet. Arbete med ständiga förbättringar är en central del i din roll och du har mandatet att utveckla metoder och rutiner som säkrar våra processer och skapar lönsamhet för oss och för våra kunder. I din roll så är du bolagets representant i de flesta kvalitetsrelaterade frågor.

Du är en viktig resurs i projekt som rör utvecklingen av både våra produkter och vår produktion och du har en tät kontakt med kunder, leverantörer och certifieringsorgan. Som kvalitetschef på Diab kommer du att arbeta genom vårt verksamhetssystem med kontinuerligt förbättringsarbete med stort kundfokus, för att nå Diabs vision att bli världsledande på strukturella kärnmaterial.

Vi driver utvecklingen av företaget med tvärfunktionella Block, du ansvarar för kvalitetsblocket samt egen avdelning där du har personalansvar för sju personer, specialiserade inom kvalitetsteknik, kvalitetskontroll, mätteknik, avvikelsehantering samt Lab med produktionstester och utvecklingstester. Du har budgetansvar, rapporterar till Operation Excellence chefen och ingår i ledande styrgrupp.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter  är att  inspirera, vägleda och koordinera organisationen mot målet Noll fel. Vårt mål är att eliminera reklamationer till kund och minimera interna kvalitetsavvikelser genom att arbeta förebyggande med utbildning och ständig förbättring.

Vidare kommer du att planera och driva det strategiska och praktiska kvalitetsarbetet från daglig styrning till måluppföljning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civil-/högskoleingenjör eller har annan erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet från processtillverkning gärna inom kemisk industri. Vi ser att du har erfarenhet av revisionsarbete inom ISO-certifiering ISO9001, gärna även AS9100 och ISO14000. Det är meriterande om du har kunskaper inom verksamhetssystem, SharePoint, Sex sigma 8D, FMEA.

Personliga egenskaper

Du är en naturlig ledare och vill utveckla människor vilket gör att din ledarkompetens är påtaglig och du har en förmåga att både utveckla egna medarbetare samt fungerar som bollplank och coach för chefer och produktion. För att axla denna roll tror vi att du kan motivera medarbetare, skapa engagemang och delaktighet. Du är strukturerad och har förmågan att hela tiden se förbättringspotential.

Som person är du självgående, drivande, målmedveten, uthållig och handlingskraftig. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du kommer att ha många kontakter, internt såväl som externt, och kommunicerar enkelt med alla i en organisation. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

 Ytterligare information och kontaktinformation

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100 %, tillträde snarast. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdag är 1 juli 2018.

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara ett hållbart och välkomnande företag. Vi eftersträvar och värdesätter en jämn könsfördelning, olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu