Logistikchef

 

Gnotec Sweden är ett högautomatiserat företag specialiserat på avancerad pressning i kombination med motstånds-smältsvets- och robotsvetsning. Kunderna består av europeisk fordons- och verkstadsindustri. Företaget har ca 375 anställda och omsättningen uppgår till ca 750 MSEK. Koncernen Gnotec Group har totalt ca 700 anställda i sina verksamheter i Sverige, Slovakien och Kina. Omsättningen uppgår till ca 1,2 Mdkr. För mer information om verksamheten, se www.gnotec.com

Nu söker vi en Logistikchef 

Genom effektivt och kostnadsmedvetet ledarskap medverkar du till att målen för leveranssäkerhet, lageromsättning och lönsamhet uppfylls. Du får budget och resultatansvar, rapporterar till platschefen samt deltar aktivt i ledningsgruppen.

Rollen innebär arbetsmiljöansvar för hela logistikteamet med tillhörande områden. Som lönesättande chef ansvarar du även för medarbetarsamtal. Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgruppen.

I det fortlöpande arbetet med att förbättra måltalen inom lageromsättningshastighet, säkerhet, kvalitet, produktivitet och kostnader initierar och driver du det kontinuerliga förbättringsarbetet för att effektivisera rutiner och arbetsuppgifter.

Materialstyrning, materialflöde, godshantering och transporter, inklusive EDI, är centrala delar i rollen. Hit hör även lageroptimering. Inom detta område deltar du aktivt i eller initierar nya projekt i lagerverksamheten. Du ansvarar samtidigt för kund- och leverantörskontakter inom logistikfunktionen.

Vi tror du har några års erfarenhet av en likande roll inom tillverkningsindustrin och är van att arbeta med stora materialflöden. Du har en logistikutbildning på högskolenivå eller motsvarande samt god kännedom om aktörerna på fraktmarknaden. Du har stor erfarenhet av att arbeta i affärssystem och allmänt god datorvana. Kunskaper inom olika logistiklösningar och EDI är en klar fördel. Svenska och engelska är ett krav.

Som person är du en erfaren ledare med förmågan att organisera, styra och engagera. Rollen ställer krav på din förmåga att kommunicera tydligt och effektiv i ett högt arbetstempo. Du drivs av mål och utveckling och är övertygad om att ordning och arbetsglädje skapar goda arbetsprestationer.

Har du ett starkt logistik- och ledarskapsintresse? Vi erbjuder en omväxlande och utmanande ledarroll i ett företag som ligger i branschens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan snarast. Frågor kring tjänsten besvaras av Andreas Nilsson 0701–460 391 eller Carin Mossberger 0701–460 390. Tjänsten är placerad i Hyltebruk.

Ansök nu