Logistiker

 

Diab är världsledande inom utveckling, tillverkning och försäljning av kärnmaterial till olika typer av sandwich-kompositlösningar som gör kundernas produkter starkare, lättare och smartare. Diabs kärnmaterial används bland annat till vingar i vindkraftverk, vid tillverkning av båtar, flygplan, tåg och bussar samt inom byggnadskonstruktion. 

Idag är Diab en av världens största tillverkare av strukturella kärnmaterial med en omsättning på ca 1,5 miljard SEK och 1 300 medarbetare. Med 6 strategiskt placerade tillverkningsenheter och 14 helägda försäljningsbolag runt om i världen är Diab väl positionerat för att erbjuda sina globala kunder service på lokal nivå. Diab AB i Laholm är ett produktionsbolag med en omsättning år 2017 på 532 miljoner och 220 anställda. Fabriken är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com.

Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Vi tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver vi vår utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete.

Diab söker Logistiker

Har du erfarenhet av att koordinerande, administrerande eller planerande och vill arbeta med logistik i ett internationellt bolag? Som logistiker hos oss kommer du att jobba i ett team på 8-10 personer som bland annat ansvarar för ordermottagning och produktionsplanering, råvaruinköp, materialhantering, lager och transporter. En nära kontakt hålls till våra säljbolag runt om i världen.  Som planeringsverktyg använder vi MOVEX och APP. Jobbet innebär även att lyssna av/analysera kundernas prognoser för att tillsammans med produktionsgrupperna göra en matchande kapacitetsplanering.

Vad du behöver kunna:

För att axla rollen som logistiker ser vi att du har en relevant utbildning inom logistik eller motsvarande. Du har tidigare erfarenheter av liknande arbetsuppgifter inom logistik eller tillverkningsindustri för att snabbt komma in i rollen och bidra till verksamheten. Då du kommer att arbeta i en internationell miljö har du mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift. Det är meriterande om du har ytterligare språkkunskaper.

Följande erfarenheter ser vi som meriterande:

  • Kunskap inom transportnätverk, landtransport samt sjöfrakt
  • Transportplanering och avvikelser kopplat till detta
  • Kunskap inom förtullning och TIR
  • Affärssystem MOVEX
  • Planeringsverktyg APP

Vem är du:

För att trivas i rollen har du förmågan att själv driva och underhålla såväl processer som relationer. Du är strukturerad och har ett proaktivt arbetssätt och stimuleras av att lösa problem. Som person är du effektiv, serviceminded och tålmodig. Du ska vara bekväm med att arbeta såväl självständigt som i team. Du har god förmåga att sätta dig in kundernas behov och hanterar problem på ett diplomatiskt och övertygande sätt. Du tycker därför om att ha många kontakter såväl internt som externt. Du uppskattar ett högt tempo, ofta skapat av ständiga skiftningar i behoven från våra kunder.

Vad vi erbjuder:

Din vardag kommer att vara varierande med nedslag i många spännande uppgifter, system och miljöer. Vår viktigaste tillgång är våra kvalificerade medarbetare och du kommer att uppskattas för din kompetens och ditt engagemang. Vår personal- och kompetensstrategi kommer därför hjälpa dig att växa och utvecklas i din yrkesroll.  Vi har flextid och friskvårdsprogram, då vi är måna om att all vår personal trivs och mår bra.

Kontakt och ytterligare information:

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100 %, tillträde snarast. Tjänsten är placerad i Laholm och du kommer att rapportera till Supply Chain Manager. I denna rekrytering samarbetar vi med Nilsson och Mossberger. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Carin Mossberger på 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Vi ser fram emot din ansökan snarast dock senast den 24/2, urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu