Marknadschef till snabbväxande sportföretag

ELEIKO-gruppen är verksamt inom gym- sport- och träningsbranschen och bygger sin verksamhet runt vårt eget varumärke Eleiko – ett namn som många associerar med ”världens bästa skivstänger. Sedan 1957 har över 1 000 världsrekord inom tyngdlyftningen satts med hjälp av en Eleiko-stång och än idag levererar vi Eleiko-utrustning till de allra största mästerskapen världen över. På senare år har företaget utvecklats till en totalleverantör till gym & träningsanläggningar. Företaget omsätter drygt SEK 200 miljoner och har idag ca 80 anställda fördelade över Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Ryssland och USA. www.eleiko.com

Till Halmstad söker vi Marknadschef till snabbväxande sportföretag

Eleiko Group befinner sig i ett expansivt skede och söker en person som kan vara med och lyfta vår marknadsföring till nästa nivå.

Vår verksamhet består av produktion och försäljning av träningsutrustning samt utbildning till idrotten och gym världen över. Vi erbjuder världens starkaste varumärke inom tyngdlyftning, där över 1 000 världsrekord har satts med vår egen Eleiko-skivstång! På senare år har företaget utvecklats till en totalleverantör till gym och träningsanläggningar.

På huvudkontoret i Halmstad är vi totalt ca 50 anställda och på försäljningskontor internationellt ytterligare 30 medarbetare. Gemenskapen på företaget är härlig och vårt eget träningscenter, Eleiko Sport Center, står till allas förfogande. Vår vision ”En starkare värld” är grunden i vår verksamhet och vi försöker att leva som vi lär. Gillar du träning och hälsa kommer du med andra ord att trivasJ

Eleiko är ett företag i stark tillväxt med stora satsningar på produktutveckling, nya marknader och kunskapsutveckling via vår utbildningsverksamhet. Under 2016 kommer vi flytta till nya lokaler som möjliggör för vidare expansion. Vi värdesätter en dynamisk och trevlig arbetsmiljö där anställda och kunder kan trivas och utvecklas. Vi har en stark internationell prägel vilket kännetecknas av såväl vår kundkrets som våra anställda.

Är du rätt person för att lyfta Eleiko till nästa nivå och bli världens främsta varumärke inom styrketräning?

DINA PRIMÄRA ARBETSUPPGIFTER BLIR ATT:

 • Leda och utveckla företagets marknadsföring såväl varumärket i stort som produktspecifikt.
 • Ta fram och genomföra marknadsplaner för företagets olika försäljningsavdelningar.
 • Planera, organisera och genomföra mässor, tävlingar, kampanjer, sociala medier, produktlanseringar och övriga löpande marknadsaktiviteter.
 • Skapa företagspresentationer och strategiskt marknadsmaterial för VD och övriga i ledningsgruppen.
 • Representera och presentera företaget vid nationella och internationella kundbesök.
 • Direkt personalansvar för två personer i Halmstad vilka är Marknadskommunikatör och Grafisk Designer. Du har också ett nära samarbete med vår Art Director i Stockholm samt säljarna i Eleikos dotterbolag.
 • Rapporterar till VD i Halmstad som även löpande supportar marknadsarbetet i stort.
 • Del av ledningsgruppen.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har gedigen arbetslivserfarenhet inom marknadsföring, kommunikation och varumärkesbyggande. Har du dessutom erfarenhet som ledare med personalansvar är det meriterande.
 • Är en duktig organisatör och ledare som kan hantera ”många bollar i luften”.
 • Har en stark förmåga att formulera dig intressant och korrekt i skrift på både svenska och engelska.
 • Är en van och inspirerande presentatör som kan skapa intresse hos en publik. Presentationer och möten kommer att ske på både svenska och engelska.
 • Har ett kreativt sinne och ett öga för slutprodukten. T.ex. ska du professionellt kunna leda en photo shoot eller inspelning av en kampanj.
 • Har ett intresse för träning och hälsa samt allmänna kunskaper inom samma område. Egen erfarenhet av styrketräning ses som positivt.
 • Förståelse för och god förmåga att arbeta i ett mindre företag där arbetsmentaliteten bygger på teamwork och att man ”kavlar upp ärmarna” för det löpande arbetet.
 • Har goda kunskaper i Photoshop, Illustrator och Officepaketet med förmåga att självständigt skapa marknadsmaterial. Är du duktig med datorer och IT i allmänhet är det en fördel.

Som person är du en professionell marknadsförare med en hög förståelse för hur du kan möta Eleikos kunder i våra olika marknadsföringskanaler. Vidare är du en driven, kreativ och engagerad lagspelare som trivs i en föränderlig miljö där tillväxt och utveckling är del av vardagen.

Har du erfarenhet från att ha tagit ett industriellt tillverkande företag närmare konsumenten är det meriterande. Vi ser stor potential i att utveckla Eleikos varumärke ytterligare med fokus på ”styrka och lifestyle”.

Låter tjänsten som Marknadschef på Eleiko Group intressant är du välkommen in med din ansökan. Har du frågor kring tjänsten tala med Andreas Nilsson 0701-460 391 eller Carin Mossberger 0701-460 390. Urval sker löpande. Vi ser dock fram emot din ansökan senast den 4/9.

 

Ansök nu