Produktionschef

Tata Steel ingår i Tata Group, ett diversifierat globalt bolag med verksamhet på alla världsmarknader. Företagen i Tata Group bedriver verksamhet inom bl a följande sektorer; råvaror, teknik, IT och kommunikation, energi, tjänster, konsumentprodukter och kemikalier. Under de senaste tio åren har koncernen expanderat globalt och äger numera kända varumärken som Tetley, Jaguar och Land Rover. Tata Steel är ett av Tata Groups flaggskepp och en av världens ledande stålproducenter. Tata Steel Europe producerar stål framför allt i Storbritannien och Holland. Inom Tata Steel Nordic levererar vi stållösningar och tillhörande lösningar främst till byggsektorn, läs mer på www.tsbsnordic.se.

Till Tata Steel Nordic Byggsystem söker vi nu en Produktionschef

Det blir din uppgift att planera och leda den dagliga verksamheten i produktionen. Produktionsansvaret omfattar även resultat i förhållande till budget och uppsatta mål. Du driver arbetet med ständiga förbättringar för att ökad leveranssäkerheten, förbättra kvaliteten och minimera materialförbrukning. Nyanskaffning av maskiner och produktionsutrustning initieras av dig. 

Ett tydligt fokusområde är säkerhet i produktionen där du aktivt verkar för att ständigt förbättra arbetsmiljön och förebygga olyckor. Hit hör det systematiska miljö- och arbetsmiljö arbetet tillsammans med hanteringen av myndighetskrav. Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgruppen. Du kommer även delta i koncerngemensamma projekt knutna till produktion. 

Du har personalansvar för drygt tjugo medarbetare vilket omfattar lön-, medarbetarsamtal och kompetensutveckling. På grund av säsongsvariationer kommer bemanning utgöra en del av rollen. Troligtvis har du ett antal års erfarenhet från en liknande befattning inom tillverkningsindustrin samt erfarenhet av produktionsutveckling och arbete med ständiga förbättringar. 

Vi tror du har en teknisk utbildningsbakgrund, gärna på högskolenivå, samt behärskar engelska i tal och skrift. Kunskaper i de nordiska språken är meriterande. Som person är du en tydlig ledare med förmågan att engagera, stödja och inspirera. Du är duktig på att planera, analysera och sätter kundens behov i fokus. Din förmåga att motivera och engagera dina medarbetare är avgörande för hur väl ni tillsammans kommer att lyckas att nå målen. 

Är du intresserad av en ledande roll i en dynamisk bransch? Då kan vi erbjuda en utmanade tjänst i helt nya lokaler i Halmstad. Vi ser fram emot din ansökan senast den 7/2. För mer information om tjänsten kontakta Andreas Nilsson 0701-460 391 eller Carin Mossberger 0701-460 390.

Ansök nu