Produktionschef

LGL är ett stålbyggnadsföretag med ca 45 anställda som levererar projekt till såväl handel, industri eller logistikhallar. Bolagets främsta produkter är konstruktion, tillverkning och montering av stålhallar och stomsystem för handel, bostadshus och kontor. Ett annat produktområde är lagersystem i form av entresoler och grenställ. Årsomsättningen tangerar ca 230 Mkr. Huvudkontoret är beläget i Smålandsstenar samt ett kontor i Halmstad. Sedan 2020 ägs LGL Construction av Dacke Industri AB. En ny företagsledning och koncerntillhörighet har medfört ett modernare arbetssätt och fokus på en välmående organisation. För mer informations se: www.lgl.se

Med placering i Smålandsstenar söker vi nu en Produktionschef

Är du intresserad av en ledarroll på ett framgångsrikt företag med platt organisation och korta beslutsvägar? Vi kan erbjuda dig en ansvarsroll där du leder tillverkningsprocessen så att leveranser sker i rätt tid till rätt kvalitet. Personalansvaret omfattar drygt tio personer och du rapporterar till VD.

I rollen har du den övergripande kontrollen över produktionskedjan. Du ansvarar för produktionsberedning och planering och tillser att den mest rationella lösningen välj för att utföra respektive produktionsorder. Du leder och fördelar arbetet och håller kontinuerligt produktionsplaneringsmöten. Vid behov sköter du även rekrytering av produktionspersonal.

En viktig del är att driva förbättringsarbetet, verka för ordning och reda samt en säker hantering av material och produkter. Målet är att skapa en effektiv, säker och stabil produktionsprocess och en god arbetsmiljö. I rollen tillser du även att nödvändigt direkt och indirekt material finns i lager för att kunna producera enligt produktionsplanen.

Vi tror du har mångårig erfarenhet av produktion i en ledarbefattning. Branscherfarenhet kan vara en fördel tillsammans med kunskaper i arbetsrätt och systematiskt arbetsmiljöarbete. Du har en relevant utbildningsbakgrund på lägst gymnasienivå, är en van datoranvändare samt behärskar svenska och engelska.

Som person är du självgående och ansvarstagande. Du är noggrann i din planering och duktig på att kommunicera, leda och engagera. Du har ett tekniskt intresse och en stark drivkraft att utveckla och nå resultat.

Frågor kring tjänsten besvaras av Andreas Nilsson 0701–460 391 och Carin Mossberger 0701-460390. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!