Produktionschef

Lechner är en ledande internationell tillverkare av skräddarsydda bänkskivor och stänkskydd till kök. Vår tillverkning finns i Tyskland och Sverige med totalt 600 anställda i koncernen. Fabriken i Strömsnäsbruk sysselsätter 75 medarbetare med fokus på laminerade och massiva produkter. Med hög kapacitet, moderna maskiner och kompetenta medarbetare arbetar vi varje dag för att inspirera våra kunder med högkvalitativa bänkskivor. För mer information om Lechner se: www.mylechner.de/se/

Nu söker vi en Produktionschef med placering i Strömsnäsbruk.

Är du intresserad av en ledarroll på ett framgångsrikt företag med platt organisation och korta beslutsvägar? Vi kan erbjuda dig en ansvarsfull roll där du leder tillverkningsprocessen så att leveranser sker i rätt tid till rätt kvalitet.

I rollen har du den övergripande kontrollen över produktionskedjan och den dagliga styrningen av tillverkningen. Du leder och fördelar arbetet och håller kontinuerligt produktionsmöten tillsammans med produktionsledaren. Vid behov sköter du även rekrytering och introduktion av produktionspersonal med stöd av HR.

Kvalitet och säkerhet är en viktig del i tjänsten och du säkerställer att fastställda rutiner efterlevs. Du driver även förbättringsarbetet, verka för ordning och reda samt en säker hantering av material och produkter. Målet är att skapa en effektiv, säker och stabil produktionsprocess och en god arbetsmiljö. Inom detta område samarbetar du med den tekniska chefen.

I rollen ingår personalansvar för kollektiv personal fördelad på två skiftlag med varsin skiftledare. I personalansvaret ingår att identifiera och initiera kompetenshöjande aktiviteter och utbildningsinsatser.

Vi tror du har mångårig erfarenhet av produktion i en ledarbefattning. Erfarenhet från tillverkningsindustrin är en förutsättning för att lyckas. Kunskaper inom LEAN och ständiga förbättringar är en klar fördel. Du har en relevant utbildningsbakgrund på lägst gymnasienivå, är en van datoranvändare samt behärskar svenska och engelska.

Som person är du självgående och ansvarstagande. Du är noggrann i din planering och duktig på att kommunicera, leda och engagera. Du är en naturlig ledare och drivs av att se andra att lyckas och utvecklas. Rollen ingår i ledningsgruppen och du rapporterar till VD för Svenska Lechner AB.

Frågor kring tjänsten besvaras av Andreas Nilsson 0701–460 391 och Carin Mossberger 0701–460 390. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!