Projektingenjör

Diab är världsledande inom utveckling, tillverkning och försäljning av kärnmaterial till olika typer av sandwich-kompositlösningar som gör kundernas produkter starkare, lättare och smartare. Diabs kärnmaterial används bland annat till vingar i vindkraftverk, vid tillverkning av båtar, flygplan, tåg och bussar samt inom byggnadskonstruktion. Diabkoncernen är en av världens största tillverkare av strukturella kärnmaterial med en omsättning på ca 1,5 miljard SEK och 1 300 medarbetare. Med sju strategiskt placerade tillverkningsenheter och 16 helägda försäljningsbolag runt om i världen är Diab väl positionerat för att erbjuda sina globala kunder service på lokal nivå. Diab AB i Laholm är ett produktionsbolag med en omsättning på 545 miljoner och 220 anställda. Fabriken är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com.

 

Diab fortsätter att stärka upp sin produktionsberedning med fler projektingenjörer

Ta chansen att bli en del i vårt spännande företag som har visionen att vara världsledande på strukturella kärnmaterial och som erbjuder starkare, lättare och smartare kompositlösningar som möjliggör en hållbar värld.

Diab värdesätter säkerhet, kundfokus och pålitlighet, vi har en ”Can do” inställning vilket ger en högeffektiv organisation. Vi tror att kvalitet och nöjda kunder är ett direkt resultat av våra medarbetares arbetstillfredsställelse. Genom att tillvarata medarbetares tankar, idéer och kunskap driver vi vår utveckling framåt genom ett ständigt förbättringsarbete.

Arbetsuppgifter

Arbetet med produktionsberedning innebär att leda eller delta i projekt som spänner från kundens första önskemål fram till första produktionsomgång. Det innebär bl.a. att jobba med kundens önskemål, specifikationer och ritningar, och från dessa ta fram underlag för produktion och kalkyl, samt att ansvara för tillverkning av prototypserie.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial examen med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet.  Du har erfarenhet av beredning och är en van CAD/CAM-användare. Har du erfarenhet av Autocad, Solidworks, MasterCam, Rhinoceros eller 5-axlig CNC fräsning är det meriterande. Det är ett krav att du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift, då all vår dokumentation är på engelska och kommunikationen med produktionen på svenska.

Du erbjuds

Vi erbjuder ett utvecklande jobb på ett spännande internationellt företag där du har utmärkta möjlighet att växa både personligt och karriärmässigt. Du kommer att få möjlighet att arbeta i många typer av projekt med kunder både i Sverige och internationellt. Du blir del av ett team där man har en direkt och öppen kommunikation och du får möjlighet att ta initiativ och delta med en positiv attityd.

Personliga egenskaper

Du är en person som tycker om att arbeta i projektform och har lätt för att samarbeta och kommunicera både internt och i internationella projekt, du får inte vara rädd för praktiskt arbete, då du blir spindeln i nätet mellan produktion, kunder och maskiner. Tjänsten ställer krav på noggrannhet och det är viktigt att din ansvarskänsla är hög. Du arbetar strukturerat och med väl utarbetad systematik. Du trivs med att periodvis arbeta i högt tempo och är en drivande person med god problemlösningsförmåga.

Ytterligare information och kontaktinformation

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100 %, provanställning på 6 mån kan komma att tillämpas. Vi ser fram emot din ansökan senast den 10/6. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701-460 391.

Välkommen med din ansökan!

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara ett hållbart och välkomnande företag. Vi eftersträvar och värdesätter en jämn könsfördelning, olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

 

Ansök nu