Projektledande maskiningenjör

 

DIAB AB är ett företag med verksamhet inom kompositmaterial och sandwichteknologi. Produkterna används över hela världen inom Marin-, Vind-, Aero-, Transport- och Industrisegmenten. DIAB AB ingår i DIAB-Koncernen med sina fyra huvudsakliga produktionsenheter i Sverige, USA, Kina och Italien. Bolaget är representerat via egna försäljningsbolag på den inhemska och internationella marknaden. Koncernen omsätter ca 1,0 miljarder och har ca 800 anställda. DIAB AB är ett produktionsbolag som omsätter ca 280 miljoner och har ca 200 anställda. Fabriken i Laholm är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i ett intressant företag. Låter det spännande?  Läs mer om oss och våra produkter på www.diabgroup.com.

Nu söker vi en Projektledande maskiningenjör

Dina arbetsuppgifter

Som Projektledare driver du investeringsprojekt så att vi har rätt maskinpark och infrastruktur. Vi växer och kommer att ta ytterligare kliv de närmsta åren enligt vår strategiska plan. Förutom strategiska investeringar måste vi även uppdatera gammal utrustning. Du planerar, förhandlar och leder projekten för att nå projektens mål.

Förutom investeringsprojekt är du med i Focus Improvement Blocket som leder förbättringsprojekt enligt DMAIC.

Ansvarig för

 • investeringsprojekt inklusive inköpsförhandlingar
 • ständiga förbättringsprojekt
 • sex sigma projekt
 • utverkande av komponentspecifikationer
 • mekanisk prövning av ny utrustning
 • samverkan med produktion för utveckling av maskinpark
 • framtagning av mekaniska konstruktionsunderlag i syfte att förbättra existerande utrustning eller konstruera nya funktioner.
 • definiera systemfunktion hos nya El konstruktioner
 • samverkan med övriga bolag inom gruppen i applicerbara områden

Din profil

Vi tror att du är högskoleutbildad med teknisk utbildning, samt > 2 års arbetslivserfarenhet. Vi har en processtillverkning samt efterföljande bearbetande maskiner, allt ifrån sågar till robotar och CNC maskiner. Du  har ett brett tekniskt intresse.

Följande erfarenheter ser vi som meriterande:

 • inköp av maskiner och produktionslinjer samt byggnation av nya lokaler
 • utvecklingsarbete 
 • projektledning, inklusive drivkraft till ständigt lärande
 • förbättringsarbete enligt sex sigma metoden och DMAIC

Som person är du drivande och en självständig problemlösare som genom bra ledaregenskap motivera och engagera dina projektdeltagare. Du arbetar effektivt och är bra på att organisera, bygga team och är kostnadseffektiv. Tillsammas med ditt team bygger du en stabil maskinpark och infrastruktur inför framtiden. Det är viktigt att du har en bra kommunikativ förmåga, då du kommer ha många kontaktytor både internt och externt. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Du ingår i produktionstekniska gruppen och rapporterar direkt till Teknisk chef.

Ansökan

Är du en person som söker ett utvecklande, omväxlande och ansvarstagande arbete i en nyckelfunktion. Välkommen med din ansökan!

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carin Mossberger 0701-460 390 ellerAndreas Nilsson 0701-460 391. Urvalet sker löpande och annonsen kan därför stängas innan sista ansökningsdag, den 14/8- 2017. 

Ansök nu