Arbetsmiljöingenjör

Abetong är ett av landets ledande företag för utveckling, tillverkning och försäljning av betongelement och hela projekt med betongbaserade stommar. Kunderna finns inom marknadsområdena flerbostadshus och industri, lantbruk, och anläggning. Abetong har fabriker och försäljningskontor på 13 orter i Sverige samt dotterbolag i Polen och omsätter ca 1,3 miljarder kronor. Abetong ingår i HeidelbergCement-koncernen, en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 57 000 medarbetare i fler än 50 länder. Abetong är ett företag i ständig utveckling. Samtidigt har vi en lång tradition i branschen. Hos oss får du vara med och bidra till ett funktionellt samhälle med ett starkt fokus på hållbarhet och långsiktighet. Vi lägger stort fokus på att produkter och arbetsmetoder ska vara säkra, hållbara och ansvarsfulla i alla led. Våra medarbetare trivs och stannar länge. Vi uppmuntrar ett vänligt och prestigelöst arbetsklimat och vår fortsatta framgång bygger på medarbetare som är REKO i alla lägen och som gillar betong väldigt mycket. Läs mer om vår värdegrund REKO här: https://www.abetong.se/sv/reko

Nu söker vi en Arbetsmiljöingenjör

Är du intresserad av att leda, samordna och utveckla det långsiktiga QHSE-arbetet? I denna expertroll bidrar du med information, instruktioner och praktiskt stöd för att säkerställa att arbetet vid tillverkningsenheterna utförs säkert, tryggt och i enlighet med gällande lagkrav.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • Bevaka och följa upp att lagar och standardkrav efterlevs
  • Samordna hälsa- och säkerhetsarbetet på tillverkningsenheterna
  • Samordna/stödja kemikaliesäkerhets- och brandskyddsarbetet
  • Medverka i riskbedömningar, ronderingar, QHSE-möten och mätningar
  • Driva/delta i förbättringsprojekt
  • Genomföra utbildningsinsatser
  • Bidra med QHSE perspektivet vid utvärdering av ny teknik
  • Stödja, informera, och vägleda i olika QHSE-system
  • Genomföra revisioner

Personen vi söker har troligtvis erfarenhet av en liknande roll inom tillverkningsindustrin. Erfarenhet av kemikaliehantering är meriterande. Förmodligen har du en högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot QHSE eller annan relevant utbildningsbakgrund.

Som person är du trygg, strukturerad och samarbetsinriktad. Du har förmågan att skapa förtroende och bygga långsiktiga relationer med kollegor och samarbetspartners.

Vi kan erbjuda en spännande och omväxlande roll med stor frihet under ansvar. Tjänsten omfattar produktionsenheterna i Falkenberg och Varberg och du rapporterar till QHSE Manager som sitter i Växjö. Du samarbetar och utbyter erfarenheter med kollegor vid andra tillverkningsenheter. Du kommer ha stora möjligheter att påverka och forma din tjänst.

Inom Abetong är medarbetarnas välmående och trivsel viktig. Därför får du generösa förmåner som underlättar din vardag och skapar trygghet på lång sikt. Tjänsten är placerad i Falkenberg men resor till Varberg ingår.

För mer information om tjänsten kontakta Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391 på Nilsson & Mossberger. Intervjuer kommer att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!