Rådgivare

Almi investerar i framtida tillväxt och vi erbjuder finansiering, rådgivning och riskkapital. Vårt uppdrag är att med kompetens, kapital och nätverk öka möjligheterna för företag i Halland att växa. Vi är 11 medarbetare i Halland och har kontor på Slottsmöllan i Halmstad. Almis kunder finns över hela länet, så arbetet kräver resande inom länet. Vi arbetar med företag i alla skeden, från sådd- och nyföretagarfas till expansionsfas. Varje år har vi i Halland ca 600 unika kunder och våra kunder finns i många olika branscher. Almi ägs av statliga Almi Företagspartner AB samt Region Halland.Almi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv.Almis vision är att investera i framtida tillväxt. Målet är fler att innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler företag startas och utvecklas samt att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. För mer information se:www.almi.se

Nu söker vi en Rådgivare

Vill du arbeta i ett flexibelt företag, i en omväxlande roll och med det spännande uppdraget att utveckla näringslivet i Halland? Då ska du söka tjänsten som rådgivare till företag i tillväxt. Almis övergripande mål är att fler innovativa idéer når marknaden framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas samt att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. På Almi brinner vi för att utveckla företag. Vi är en partner med bredd som erbjuder våra kunder rådgivning, lån och riskkapital. Tjänsten innebär en vidare satsning på rådgivning till företag som vill arbeta med hållbar tillväxt.

Dina arbetsuppgifter

På Almi arbetar du självständigt med stort ansvar för våra kunders framtida utveckling. Det är ett utåtriktat arbete som innebär kontakt med företagare inom olika branscher och olika målgrupper. Du genomför behovsanalyser för att identifiera kundens behov och matchar det sedan med rätt erbjudande inom Almis portfölj.Rådgivaren är en resurs för ägare/VD som vill utveckla sitt befintliga företag. Du analyserar affärsidéer och är bollplank, du arbetar med tillväxtrådgivning i unika bolag, och du driver projekt och program där du även aktivt medverkar. Du söker aktivt nya kunder som har tillväxtpotential och vill expandera på både en nationell och internationell marknad.

Rollen innebär att driva tillväxtprocesser i befintliga bolag med fokus på lönsamhetsstyrning och där proaktivitet och försäljning blir mycket viktigt då du blir ansvarig för att bygga en kundbas inom ett nytt rådgivningsområde. Arbetet är mestadels självständigt, men du jobbar nära andra affärsutvecklare med olika spetskompetenser, så som innovation, nyföretagande och finansiering. Vi är en tight grupp, så förmåga att jobba i team är en förutsättning.

Din profil

Du har akademisk utbildning gärnainom ekonomi. Du har erfarenhet från finansiering och ekonomisk styrning, har du även erfarenhet från att driva små eller medelstora företag, gärna företag som haft en snabb och kraftig expansion. Erfarenhet att leda, driva och genomföra projekt är också ett plus. Vi söker dig som brinner för att utveckla regionens företag. Du är operativ, driven, resultatinriktad och har ett genuint intresse av att arbeta med och entusiasmera människor. Du har förståelse för företagares villkor. Du är en god lyssnare, prestigelös, har hög integritet och stimuleras av att se andra lyckas. Du har erfarenhet av att skapa goda relationer i och utanför organisationer och stimuleras av en verksamhet med stark regional förankring, många intressenter och medfinansiärer. Du motiveras av det offentliga och marknadskompletterande uppdraget som Almi har och kan vara representativ för Almis hela verksamhet vad gäller uppdrag och värderingar. Tjänsten utgår ifrån Almis kontor i Halmstad.

Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval sker löpande. Frågor besvaras av Andreas Nilsson 0701-460391 eller Carin Mossberger 0701-460390.

Är du Almi Hallands nästa rådgivare? Varmt välkommen med din ansökan!