Redovisningschef

Hyma Skog & Trädgård är moderbolag till Hylte Jakt & Lantman, Maskinklippet och DUAB. Koncernen har en stark och lönsam tillväxt driven av e-handel och digitalisering där bolagen är marknadsledande i sina respektive segment – jakt, skog & trädgård, maskiner och verktyg. Som kund kan man förvänta sig högsta möjliga kunnande, engagemang och personlig service när du besöker; hylte-lantman.com, maskinklippet.se eller duabhuset.se. Koncernen omsätter cirka 700 mkr och har närmare 100 anställda.

Nu söker vi en redovisningschef

Är du en erfaren och engagerad redovisningsekonom som trivs i en positiv och omväxlande miljö. Personen vi söker kommer ansvara för redovisning och konsolidering i hela koncernen och för att interna och externa regelverk följs. I tjänsten ingår även att utveckla och förbättra redovisningsarbetet i koncernen genom t.ex. framtagande av gemensamma processer och policys inom området.

Till din hjälp har du ett team av tre redovisningsekonomer och du rapporterar till koncernens CFO. Tjänsten är placerad på koncernens kontor i Hyltebruk.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Strukturera och operativt ansvara för redovisningen i koncernen
  • Konsoliderade månads- och årsbokslut inkl. årsredovisning
  • Skatt- och momsredovisning
  • Utveckla rutiner och processer i redovisningsområdet

För att trivas i tjänsten är det viktigt att du är en god lagspelare och trivs i en miljö med högt tempo och engagemang. Du har en prestigelös inställning, är en god relationsbyggare och hjälper gärna dina kollegor att utvecklas. Du trivs med att arbeta självständigt mot uppsatta mål och har hög kvalitet i din leverans. Vi värdesätter en positiv grundsyn och lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi tror att du har minst fem års erfarenhet av liknande tjänster, kanske inom revisionsområdet. Tidigare erfarenhet av att utveckla processer och rutiner inom redovisningen är meriterande samt av att självständigt arbeta mot deadlines. Du är en van affärssystemanvändare och besitter mycket goda kunskaper i Excel.

Tjänsten erbjuder stort eget ansvar och möjlighet att påverka utformningen av redovisningen i en koncern med stort tillväxtfokus. Koncernens filosofi präglas av hög servicekänsla och kunden i centrum vilket också i högsta grad gäller ekonomifunktionen.

Är du intresserad av att söka tjänsten ser vi fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande. Frågor kring tjänsten besvaras av Andreas Nilsson 0701–460 391 eller Carin Mossberger 0701–460 390.

Välkommen med din ansökan!