Segmentschef

Tebeco är Sveriges ledande leverantör av maskiner och förnödenheter till ytbehandling och vattenskärning. Företaget representerar enbart ledande tillverkare inom respektive specialområde för att kunna erbjuda en så effektiv och kundanpassad lösning som möjligt. Tack vare lång erfarenhet av nära kundsamarbeten erbjuds bred kompetens, effektiv rådgivning och snabb service. Tebeco är en avdelning i Beijer Industri AB med en sammanlagd omsättning på cirka 250 mkr. Beijer Industri ingår i Beijer Tech, en koncern med fokus på att öka kundernas produktivitet och konkurrenskraft. Beijer Tech omsätter cirka 2 miljarder och finns på fler än 25 platser i Norden. Beijer Tech ägs av den börsnoterade koncernen Beijer Alma. För mer information om företaget och koncernen se: www.tebeco.se och www.beijertech.se

Nu söker vi en Segmentschef

Är du en affärsmässig och inspirerande ledare? Tebeco är ett affärssegment i Beijer Industri AB. Segmentet är en uppskattad leverantör och samarbetspartner till den svenska tillverkningsindustrin. Nu söker vi dig som vill leda och utveckla affärssegmentet framåt då nuvarande segmentschef närmar sig sin pension.

I rollen får du det övergripande ansvaret för att driva den dagliga verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med ditt team. Du har personalansvar för 9 personer. Trivsel och god arbetsmiljö har präglat företagskulturen och bidragit till nöjda kunder och låg personalomsättning. Segmentschefen rapporterar till Vd:n på Beijer Industri och ingår i ledningsgruppen.

En viktig del av rollen är att bibehålla och utveckla goda relationer internt, till kunder och internationella leverantörer. Rollen kräver lyhördhet och anpassningsförmåga inför nya kundbehov och affärsmöjligheter. Du planerar och genomför marknadsaktiviteter, kund-, och leverantörsbesök, ofta tillsammans med dina kollegor. Pris- och avtalsförhandlingar ingår.

Tillsammans utvecklar ni produktsortimentet och säkerställer lagernivåer. Vid behov driver du förändringar som kan bidra till ökad kvalitet, effektivitet och förbättrad lönsamhet. Myndighetskontakter hanteras av dig liksom frågor som rör fastigheten. Du ingå även i företagets kvalitetsgrupp.

Vi tror du har erfarenhet av budget, resultat- och personalansvar. Kanske är du försäljningschef inom en likande verksamhet. Erfarenhet av B2B försäljning mot tillverkningsindustrin är en fördel tillsammans med kunskaper om grossistverksamhet. Du har en relevant kommersiell utbildningsbakgrund och är en van affärssystemanvändare. Då företaget har många internationella leverantörer krävs, förutom svenska, goda kunskaper i engelska.

Som ledare har du förmågan att engagera dina medarbetare och få dem att känna sig delaktiga. Du är närvarande och stödjande i ditt ledarskap och uppmuntrar till egna initiativ. Personen vi söker är kommunikativ och har en fallenhet för att skapa goda relationer. Du drivs av affärer och av att nå resultat tillsammans med dina kollegor.

Vi kan erbjuda dig en ledarroll i ett bolag med specialistkompetens, starkt varumärke och många internationella kontaktytor. Tjänsten är placerad i Halmstad. Frågor kring tjänsten besvara av Andreas Nilsson 0701–460 391 eller Carin Mossberger 0701–460 390. Vi ser fram emot din ansökan snarast.

Varmt välkommen med din ansökan!