Senior Business Controller

 Tata Steel ingår i Tata Group, en snabbväxande global företagsgrupp med 580 000 anställda och verksamheter i mer än 100 länder på alla världsdelar. Tata Group är aktivt i 7 av de största industrisektorerna – råvaror, teknik, IT, energi, konsult tjänster, konsumentprodukter och kemikalier. Ståldivisionen är världens 12:e största stålbolag. Tata Steels produkter och kunnande bidrar aktivt till en hållbar utveckling. Tata Steel gör nu en storsatsning mot den nordiska marknaden genom förvärv i Sverige, Norge och Finland. Expansionen syftar till att kunna erbjuda nordisk industri en ännu bättre service och fler innovativa stålprodukter. För mer information se: www.tatasteel.com.

Rekryteringen Avslutad

Till Halmstad söker vi nu en Senior Business Controller

Vi söker en pro-aktiv Business Controller till divisionen Scandinavian SSC, bestående av Norsk Stǻl Tynnplater och Halmstad SSC. De två service centerna har nyligen förvärvats av Tata Steel Europé.

Din huvudsakliga uppgift är att koordinera och kontrollera budgetarbetet samt rapportering. Syftet är att säkerställa att den information som är beslutgrundande för ledningen alltid är relevant och tillförlitlig. I rollen som Business Controller spelar du en viktig roll i divisionens ledningsgrupp. Du rapporterar till VD samt utgör även en pro-aktiv partner gentemot enheterna. I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Bistå enheterna i budgetprocessen
  • Säkerställa divisionens rapportering
  • Optimera processer
  • Upprätta affärsplaner och genomföra förvärvsutvärderingar
  • Identifiera risker och möjligheter
  • Skapa förutsättningar för att fatta rationella beslut utifrån analyser av det ekonomiska läget

Du har en ekonomisk utbildning på universitetsnivå med relevant inriktning. För att lyckas i rollen krävs minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi tror du är väl insatt i alla aspekter av ekonomistyrning och rapportering inom ett tillverkande företag. Erfarenhet från multinationell verksamhet är en fördel.

Du trivs i rollen som sparring partner och har en känsla för humor. Som person har du tidigare visat prov på en utpräglad analytisk och strategisk förmåga. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, kan du norska är det en fördel.  Som person är du samarbetsinriktad, modig och ihärdig. Arbetet har en prioriterad del i ditt liv och du har en flexibel inställning till resor.

För rätt person kan vi erbjuda en intressant utmaning. Skicka din ansökan märkt ”Senior Business Controller” senast den 14/6. Ansökan skickas till info@enoem.se. Frågor kring tjänsten besvaras av Carin Mossberger 0701-460 390 eller Andreas Nilsson 0701-460 391.

Intervjuer kommer att ske 16-17/6 och 25-26/6.