Senior Redovisningsekonom

Nord365 Gruppen arbetar sedan 2016 med export och importhandel mellan nordiska marknaden och Kina. Bland våra samarbetspartners finns några av Sveriges största livsmedelsföretag samt kinesiska giganter som Alibaba och Xiaomi Group. De huvudsakliga produktområden som vi är verksamma inom är baby- och mödravård, hälsa och skönhet, skyddsutrustning och konsumentelektronik. Med lokal närvaro på båda världsdelarna och ett stort affärsnätverk hanterar vi dagligen varor och tjänster till svenska och kinesiska konsumenter och även till större företag. Förutom import- och exporthandel hanterar vi även transportlogistik, lagerhållning, marknadsföring, försäljning, och kundservice. På vårt kontor och lager i Halmstad är vi idag ca 20 personer och i Kina har vi ca 35 anställda. Vi utvecklar våra tjänster och funktioner kontinuerligt och behöver nu förstärkning på vår ekonomiavdelning i en spännande och utvecklande roll. www.nord365.se

Nu söker vi en Senior Redovisningsekonom

Är du intresserad av internationell handel och vill utvecklas inom redovisning? Som ett led i bolagets fortsatta utveckling läggs nu kraft på att skapa förutsättningar för att möta den starka tillväxten. Nu söker vi dig som drivs av att arbeta i en dynamisk och mångkulturell miljö.

Hos Nord365 kommer du bli djupt involverad i bolagets redovisning och ekonomiska processer. I rollen som redovisningsekonom kommer du i huvudsak ansvara för följande områden:

  • Månads- och årsbokslut
  • Skatt, moms och deklarationer
  • Kund- och leverantörsfordringar
  • Fakturahantering, betalningar och orderhantering
  • Valuta och tull
  • Budget och likviditetsplanering
  • Ekonomiska analyser för att stödja ledningsbeslut
  • Se till att lagar och regler efterlevs
  • Lagernivåer
  • Löner

Vi tror du har erfarenhet av en kvalificerad tjänst inom ekonomi och redovisning. Kanske har du arbetat som redovisningskonsult eller haft en likande roll ett antal år. Erfarenhet av internationell handel är en fördel för att förstå verksamheten.

Du har troligtvis en högre utbildning inom ekonomi, gärna med redovisningsinriktning. Tjänsten kräver goda kunskaper i engelska och svenska.

Som person är du analytisk, noggrann och duktig på att lösa problem. Du är affärsmässig och ser helheten i en verksamhet. Som expert inom redovisning kommer du ha externa kontakter med exempelvis revisor och myndigheter.

Vi kan erbjuda dig en dynamisk arbetsmiljö där innovation och personlig utveckling värderas högt. Du kommer växa tillsammans med bolaget och dina kollegor. Nord365 främjar innovation och personlig tillväxt.

I denna rekrytering samarbetar Nord365 med Nilsson & Mossberger. Frågor kring tjänsten besvaras av Carin Mossberger 0701–460 390 och Andreas Nilsson 0701–460 391. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!